Must read

Must read: Beleggen is moeilijk

Plus: Fondsindustrie viert verkeerde feestje, het probleem Italië, veilige haven yen, halfgeleiders leiden/lijden, en méér.

Fondsindustrie viert verkeerde feestje
Hoewel de Europese fondsindustrie in 2018 last had van slechte rendementen en vluchtende beleggers werden er toch meer fondsen in de markt gezet. Detlef Glow van Lipper presenteert alle cijfers.

Beleggen is moeilijk
Joshua Brown van The Reformed Broker legt uit waarom.

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor?

Het Italiaanse zwaard van Damocles
De torenhoge schulden van Italië worden een steeds groter risico voor de Europese economie. Een nieuwe eurocrisis ligt op de loer.

JP Morgan tipt veilige haven Japanse yen

Hogere olieprijs
Olieprijs profiteert van sancties Venezuela, aldus Hans van Cleef van ABN AMRO.

Waardevolle leeuw
ING heeft een plaatsje weten te bemachtigen in de top 25 van 's werelds meest waardevolle bankmerken. De merkwaarde bedraagt 11,3 miljard euro. Dat blijkt uit onderzoek van merkonderzoeker Brand Finance. In de lijst waarin Chinese banken de dienst uitmaken volgt de oranje bank op plaats 23. Binnen de Europese banken is ING een witte raaf.

Halfgeleiders leiden/lijden
Column Martine Hafkamp: Ga er maar vanuit dat na een dip in het voorjaar de economische groei zal aantrekken. De stijging op de beurs sinds de kerstdagen komt niet uit de lucht vallen. Koersen lopen immers altijd vooruit op de reële economie.

Het grote demografische verschil tussen China en India.

Niet dat de Indiase economie zo goed draait

200 jaar beleggingssectoren
Van banken en treinen naar van alles en nog wat. Prachtige illustratie.

Postzegelverzameling obligatiegoeroe deed het beter dan zijn beleggingskeuzes

Chinese tech ondergewaardeerd
Na de marktcorrectie in 2018 behoren Chinese A-aandelen misschien wel tot de meest kansrijke beleggingen ter wereld, aldus Kevin Chen, CIO van Invesco Great Wall. Vooral techaandelen zijn volgens hem koopwaardig.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus