Must read

Must read: Het wordt nu menens

Plus: Pensioenadviseurs pro opkomende markten, winnaars Amerikaanse belastingverlaging, geen lastenverlichting en méér.

Securities lending is een slecht idee
Detlef Glow, hoofd research van Lipper, gaat op zoek naar de voordelen van securities lending voor fondsbeleggers. Hij kan ze niet vinden.

Pensioenadviseurs adviseren opkomende markten
Pensioenadviseurs zien de hoogste rendementen in het verschiet voor opkomende markten en private equity blijkt uit onderzoek van eVestment.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Actief houdt de schade beter beperkt.

Rendement IEX Fonds 40: -2,24 (ytd)
Rendement Index 20+: -2,90% (ytd)

Het wordt nu menens
Met het vertrek van Gary Cohn is de kans groot dat de VS handelstarieven afkondigt, die vervolgens een handelsoorlog uitlokken. Wie houdt Trump tegen? The New York Times bericht. Ook Bloomberg heeft een verhaal.

Hoe hoger de beloning, hoe lager het rendement
Iets om als belegger goed te onthouden.

Winnaars Amerikaanse belastingverlaging
De extra winst gaat voor 60% naar aandeelhouders. Werknemers profiteren veel minder.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Aegon en ING niet kernwapenvrij

Geen lastenverlichting
De economie draait op volle toeren. "Onzettend goed nieuws", zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z. Toch is er volgens hem geen ruimte voor lastenverlichting. Hoe goed de Nederlanse economie draait, weet het CBS. Hier zijn de cijfers.

Buyouts door private equitypartijen naar 440 miljard euro
Wereldwijd hebben private equitypartijen in 2017 440 miljard euro uitgegeven aan buyouts. Zij ondervonden daarbij stevige concurrentie.

Opleving bitcoin van korte duur
Kenneth Rogoff van Harvard: “Ik denk dat bitcoin een fractie waard zal zijn van de prijs nu, als we het hebben over de komende tien jaar. Ik verwacht dat 100 dollar een stuk waarschijnlijker is dan 100.000 dollar.”

Maar ook de Zuidafrikaanse rand kan flink bewegen

Opmerkelijke discrepantie?

Het duurste Nederlandse huis dat nu te koop staat, bevindt zich in ...?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Brexit