Must read

Must read: Markt normaler dan ooit

Beleggers zijn vergeten hoe de markt normaal gesproken is. Trumps infraplan stuit nu al op problemen en schulden frontier markets lopen op.

Beursturbulentie: draaien met structured products
Meer volatiliteit op de beurzen betekent dat sommige gestructureerde producten duurder worden. Het advies van Marcel Tak aan beleggers die gestructureerde producten in portefeuille hebben: niet kopen, maar draaien.

Beleggingsconsensus
Altijd interessant om te weten: wat zijn de beleggingsvoorkeuren van de grote beleggingshuizen? Welke beleggingscategorieën, -regio's en beleggingssectoren staan op een buy, en welke niet? Een ding is zeker: van staatsobligaties moet het professionele beleggingsgilde niets hebben.

Actief versus passief: de tussenstand
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? 

Rendement IEX Fonds 40: -3,27% (ytd)
Rendement Index 20+: -4,82% (ytd)

Veel fondsen, maar niet genoeg keus

Meer normaal dan ooit
Ja, er is meer volatiliteit, maar in historisch perspectief is deze markt heel gewoontjes.

Moment van de waarheid

Minder rendementsjaar helemaal niet vreemd
Ook een zeer uitgebalanceerde portefeuille kan te maken krijgen met een tegenvallend jaar.

Problemen met Trumps infrastructuurplan
President Trump heeft gisteren zijn plannen voor het vernieuwen van de Amerikaanse infrastructuur gepresenteerd. Een probleem: het zorgt niet voor nieuwe banen, maar voor verschuivingen. De werkloosheid is namelijk al heel laag.  

Het gaat lekker

Meer schuld frontier markets

Hoe gaat dat bij u thuis?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Brexit