Must read

Must read: De kunst van het hedgen

Is lastig, bleek deze week maar weer. Plus: wees hebberig als iedereen bang is, crypto's zijn ponzi's en meer.

Einde bullmarkt?
Wat vinden professionele beleggers van de recente marktonrust? Was het een waarschuwingsschot, of het begin van erger? IEXProfs verzamelde de commentaren (meestal in het Engels) van tien vooraanstaande internationale assetmanagers. De meeste kopen nu dus bij.

Actief versus passief: de tussenstand
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? 

Rendement IEX Fonds 40: -2,76% (ytd)
Rendement Index 20+: -3,93% (ytd)

Lessen van Buffett werken nu
"Be fearful when others are greedy, and greedy when others are fearful." Een van de slogans van Buffett kan nu wel eens goed uitpakken. 

De kunst van het hedgen
Hoeveel risico heb ik eigenlijk nodig om mijn doelen te behalen? Dat is het uitganspunt van slimme beleggers. Goed verhaal van The Reformed Broker.

Crypto's zijn als ponzi's
Aldus Jim Yong Kim, baas van de wereldbank.

Het maakt niet uit

Niet alleen de kleine jongens zitten op de blaren
Ook hedgefondsen hebben zich gebrand aan een positie short VIX

Oeps

Waar kunt u schuilen?

Even lekker klagen op kantoor

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Brexit