Must read

Must read: Goudlokje blijft nog even

Plus: de positieve outlook van ABN Amro, GS verhoogt verwachting olieprijs, Basel III domper Nederlandse banken en meer.

De zoektocht naar de ultieme 60/40-beleggingsportefeuille
Hoe nog geld te verdienen als alles duur is? Meb Faber van Cambria IM en een bont gezelschap van beleggingsprofessionals hebben allen hun eigen aanpak om het rendement op de krikken.

Zekerheid voor alles
Het beleggersvertrouwen is ongekend hoog, de volatiliteit was zelden zo laag. Een perfect moment dus om wat zekerheid te kopen.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de IEX Fonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) dit beursjaar? Het verschil loopt op. Lage kosten blijken dit jaar niet alles. 

Rendement IEX Fonds 40: +9,17% (YTD) 
Rendement Index 20+: +4,84% (YTD)

Scheidingsplan May afgekeurd
Wat betekent dit voor brexit?

En weg is de underperformance van EM-aandelen

Chinees krediet droogt op
Dat is goed want dat maakt het financiële systeem minder kwetsbaar. Maar ook niet goed want het haalt de Chinese economische groei onderuit.

De uitgebreide visie van ABN Amro op 2018
De Bank is zeer positief, maar .... "Al met al zijn we optimistisch dat het Goudlokje-scenario dat zich in de loop van 2017 ontvouwde, in 2018 voortduurt. Een groot verschil met 2017 zal echter zijn dat een mild economisch klimaat dan veel minder een verrassing is. Het zou dan ook fout zijn om te denken dat de financiële markten in 2018 op herhaling gaan."

Geen cashprobleem

Golman Sachs verhoogt outlook olieprijs
Vooral omdat de vraag volgend jaar toeneemt.

Basel III domper
Bloomberg: Nederlandse banken dreigen door grote hypotheekportefeuilles hard te worden getroffen door de nieuwe regels van Basel III.

Laat de armen de crisis betalen
Amerikaanse inkomensongelijkheid en staatsschuld lopen samen op. De nieuwste belastingwetgeving helpt een handje.

Leuk! Er komt een nieuwe Concorde

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Pensioen