Must read

Must read: Aandelen zijn duur

Gezien de hoge k/w's zijn aandelen wereldwijd aan de prijs. Maar dat geldt niet voor bitcoin, als we de wet van Moore mogen geloven. Plus: betekent de lage volatiliteit stilte voor de storm?

De drie grootste beleggingsrisico's van dit moment
.... Nee, dat is níet de lage volatiliteit. Maar wel de problemen in Italië, China en – met stip op een – de olieprijs, waarschuwt Daniel Morris, senior investment strategist bij BNP Paribas AM.

Actief-passief, de tussenstand
Hoe staan de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor? 

Rendement IEX Fonds 40: +4,91% (YTD)
Rendement Index 20+: +3,00% (YTD)

Aandelen flink aan de prijs
Japan, de VS, Europa... aandelen zijn overal flink aan de prijs, gelet op de koers/winstverhouding.

Volatiliteit lager dan ooit: stilte voor de storm?
In ruim 50 jaar is de volatiliteit nog nooit zo laag geweest als nu. Stilte voor de storm? De stabiele economische groei en de teruggekeerde rust in Europa sussen beleggers in slaap. Maar wat als de centrale banken de teugels aantrekken, vraagt Jeroen Blokland zich af.

Europa blijft nog lang wonden likken
In de VS is elke dollar voor de redding van de banken terugverdiend. Maar Europa heeft nog een lange weg te gaan. Griezelige bail-out statistieken in de Financial Times.

Wie gaat dat betalen?
Nieuwe regelgeving plaatst vermogensbeheerders voor een dilemma: gaan we vanaf komend jaar de kosten voor beleggingsresearch doorberekenen aan de klant of nemen we de pijn zelf? De meeste partijen kiezen voor het laatste.

Chinese economie is veerkrachtiger dan we denken
Dat is vooral te danken aan een enorme airbag in de vorm van een hoog spaarsaldo, signaleert een vooraanstaande Yale-econoom.

Hadden we al ons geld maar gezet op de bitcoin
De bitcoin breekt record na record. Maar het plafond is nog niet bereikt, als we de wet van Moore moeten geloven. Voor wie niet in de cryptomunt is gestapt nog een spijtgrafiek: 

Mayday, mayday
De balansen van de vier grootste centrale banken zijn begonnen aan een glijvlucht, verwacht Morgan Stanley.

Zoek de verschillen: bubbels in de 20e eeuw
Voor de meest wilde achtbaanritten moet u bij de Nasdaq en in Shanghai zijn. De Nikkei blijft het meest stabiel.

Kloppen deze vijf beurswijsheden?

Buy the tips, sell in May... We kunnen ze dromen. Maar kloppen ze ook? Wij zochten het uit.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Emerging Markets