Politieke partijen over de economie

Resultaten van de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s Keuzes in Kaart 2018-2021 omvat een analyse van de financieel-economisch keuzes van elf partijen, aldus het CPB. De onderlinge verschillen blijken groot. Dat geldt zowel voor het type maatregelen dat partijen kiezen als voor het effect dat zij daarmee bereiken.

Wat valt op? In 2012 domineerden de bezuinigingsvoorstellen, nu draait de economie beter en opteren partijen weer voor geld uitgeven. Ieder stelt daarbij eigen prioriteiten; de maatregelen die partijen voor ogen hebben verschillen sterk, aldus het CPB.

"Dat leidt uiteraard ook tot uiteenlopende economische resultaten. Keuzes die je nu maakt zie je op de lange termijn versterkt terug. Vooral op het gebied van structurele werkgelegenheid, koopkracht en de houdbaarheid van de overheidsfinanciën op de langere termijn zijn de verschillen groter dan bij voorgaande verkiezingen," aldus het CPB. 

 

Het hele rapport is hier te lezen.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Frankrijk maakt belegger niet nerveus

24-mrt-17 11:01 - IEXProfs Redactie

De Franse verkiezingen zijn nabij. Op de beurs is geen sprake van paniek. Handelaren rekenen op minder volatiliteit.

Must read: Long in banken

24-mrt-17 10:54 - IEXProfs Redactie

En verder: Long in financials, inflatiedeflatie, slim beleggen is in, de short squeeze ETF en wantrouw Amerikaanse aandelen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Must read: Italië grootste risico

10:50 - IEXProfs Redactie

Vergeet Trump, Italie is gevaarlijker voor beleggers, softwareleranciers financials onder AFM-toezicht en zelfsturend...