Politieke partijen over de economie

Resultaten van de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s Keuzes in Kaart 2018-2021 omvat een analyse van de financieel-economisch keuzes van elf partijen, aldus het CPB. De onderlinge verschillen blijken groot. Dat geldt zowel voor het type maatregelen dat partijen kiezen als voor het effect dat zij daarmee bereiken.

Wat valt op? In 2012 domineerden de bezuinigingsvoorstellen, nu draait de economie beter en opteren partijen weer voor geld uitgeven. Ieder stelt daarbij eigen prioriteiten; de maatregelen die partijen voor ogen hebben verschillen sterk, aldus het CPB.

"Dat leidt uiteraard ook tot uiteenlopende economische resultaten. Keuzes die je nu maakt zie je op de lange termijn versterkt terug. Vooral op het gebied van structurele werkgelegenheid, koopkracht en de houdbaarheid van de overheidsfinanciën op de langere termijn zijn de verschillen groter dan bij voorgaande verkiezingen," aldus het CPB. 

 

Het hele rapport is hier te lezen.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Franse beleggers kopen puts

21-feb-17 14:15 - IEXProfs Redactie

Nu de CAC40 bijna op het hoogste punt sinds 2015 staat en Marine Le Pen terrein wint, kopen meer Franse beleggers putopties.

Nut van de euro en Nexit geen optie

21-feb-17 08:45 - IEXProfs Redactie

Verkiezingstijd. ABN Amro over het nut van de euro en waarom Nexit geen goede optie is. Zonder stemadvies natuurlijk

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Instroom Pimcofondsen versnelt

15:45 - IEXProfs Redactie

In januari stroomde er vijf miljard dollar aan geld van derden binnen bij Pimco. Bijna net zoveel als in het vierde k...