Mifid II helpt ETF-handel Vermogensbeheerders maken zich zorgen over de komst van Mifid II. De voorbereidingen zijn volgens State Street in volle gang. 21 november 2016 12:15 • Door IEXProfs Redactie State Street heeft in kaart gebracht hoe vermogensbeheers over de komst van Mifid II denken. Bijna driekwart (73 procent) van de vermogensbeheerders maakt zich zorgen over de uitdagingen die voortkomen uit MiFID II, zo blijkt. Voor het onderzoek werden wereldwijd 100 vermogensbeheerders en alternatieve investeerders gevraagd naar de mate waarin zij klaar zijn voor MiFID II, dat per januari 2018 van kracht wordt. Mifid II bestaat uit nieuwe rapportage-eisen in relatie tot kosten en vergoedingen, nieuwe voorwaarden voor de ontwikkeling en de distributie van financiële instrumenten en verhoogde eisen inzake transparantie vóór en na de handel. De regelgeving heeft betrekking op handel in aandelen, aandelen gelijkende instrumenten en effecten zonder aandelenkarakter. MIFID II helpt ETF-verkoop Uit het onderzoek blijkt verder dat meer dan de helft (59 procent) van de respondenten in het algemeen en meer dan driekwart (77 procent) van de hedge funds gelooft dat eisen inzake transparantie vóór en na de handel, met betrekking tot de instrumenten die onder de scope van Mifid II vallen, de grootste impact op hun bedrijven zal hebben. Volgens Rory Tobin, global co-head van SPDR ETFs, onderdeel van State Street Global Advisors, is de komst van Mifid II goed voor de verkoop van ETF’s: “De toegenomen transparantie van de ETF-handel en de onderliggende liquiditeitseisen van Mifid II zullen het vertrouwen in – en op hun beurt de vraag naar – deze producten alleen maar vergroten.” Voorbereiding Hoewel Mifid II pas over iets meer dan een jaar van kracht wordt, zijn ondernemingen nu al bezig met de voorbereidingen om de regelsgeving te implementeren. 78 procent van de respondenten meldt een toename in de tijd die wordt besteed aan het bespreken van regelgevingen met senior management en het bestuur. Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna 60 procent van de respondenten gelooft dat bij het implementeren van regelgeving, betere data en analysetools zullen helpen om door het steeds complexere landschap te navigeren. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management 18 apr "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?
Impactbeleggen 11 apr “Het is fijn om goed te doen” Ook buiten Nederland is impactbeleggen ontdekt. Het Schotse Baillie Gifford bijvoorbeeld lanceerde in 2017 het Positive Change Fund. Vlak voor Pasen was Rosie Rankin, medeverantwoordelijk voor dit fonds, over in Amsterdam voor de tweedaagse Impact Europe Summit in de Beurs van Berlage. Rob Stallinga sprak met haar.
Impactbeleggen 03 apr "Impactbeleggers staan aan de goede kant van de geschiedenis" Hadewych Kuiper, directeur beleggingen bij Triodos IM, is niet onder de indruk van alle berichten dat duurzaam beleggen het beste heeft gehad. "Zo ziet tegenwerking van vooruitgang eruit."
Impactbeleggen 30 jan JSS Green Planet Fund: Kansrijk beleggen in een groene toekomst Beleggen in de toekomst is volgens S. Safra Sarasin beleggen in de groene transitie. Lees meer over het JSS Sustainable Equity Green Planet Fund, dat in de laatste drie jaar niet alleen hard is gegroeid maar ook sterk heeft gepresteerd.
ESG 17 jan ESG is dood, lang leve ESG 2.0! Matt Christensen, hoofd duurzaam en impact beleggen bij Allianz Global Investors, schetst de vijf belangrijkste duurzaamheidsthema's van 2024. Politieke verdeeldheid dreigt het grootste struikelblok te worden.