T. Rowe Price is in 1937 opgericht door Thomas Rowe Price en is een onafhankelijke, beursgenoteerde vermogensbeheerder. Onze focus ligt uitsluitend op het aanbieden van vermogensbeheerdiensten aan en goede langetermijnresultaten voor onze klanten, die uiteenlopen van wereldwijd toonaangevende bedrijven, pensioenfondsen, stichtingen, fondsen verkregen uit schenkingen en legaten, financieel bemiddelaars tot overheidsentiteiten.

Ons beheerd vermogen van €1,117.6 miljard¹ is verdeeld over een breed scala aan actieve aandelen- en obligatiestrategieën en wereldwijd hebben wij 7.635 mensen in dienst, waaronder 711 beleggingsprofessionals inclusief 329 research analisten. Ons langetermijn succes hebben wij te danken aan een sterk op research gerichte cultuur, die ons helpt om overal ter wereld de kansrijkste beleggingen op te sporen. Sinds 2010 zijn wij ondertekenaar van de PRI en voor 2020 heeft T. Rowe Price een A+ score op alle beleggingscategorieën van de UN PRI ontvangen.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Baltimore, VS. Andere belangrijke kantoren zijn gevestigd in Londen en Hongkong en wij opereren wereldwijd met vestigingen in 16 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten . Sinds 2004 hebben wij een kantoor in Amsterdam voor dienstverlening aan onze Nederlandse relaties.

¹Alle cijfers voor algemene feiten en beheerd vermogen (per klant en vermogensklasse) zijn per 30 september 2020.