Van cash naar kortlopende credits Vermogensbeheerder MFS adviseert beleggers over te stappen van cash naar kortlopende obligaties van bijvoorbeeld banken. Als de Fed klaar inderdaad is verhogen, dan is dit het perfecte moment. 30 oktober 2023 08:00 • Door IEXProfs Redactie Het mooie van geld parkeren in een geldmarktfonds of op een spaarrekening is dat het snel opneembaar is zonder waardeverlies en momenteel wordt ook nog een mooie rente verdient. Het grote voordeel ten opzichte van obligaties is dat beleggers in cash geen last hebben van een stijgende rente van centrale banken. Integendeel, terwijl obligatiekoersen dalen als de rente stijgt, krijgen beleggers in cash alleen maar meer inkomsten. Geen wonder dat cashachtige beleggingen het dit jaar goed deden. Toch zijn er de laatste tijd steeds meer analisten die adviseren om in de VS nu over te stappen op leningen met langere looptijden, omdat zij denken dat zowel de korte als lange rente hun hoogtepunt hebben bereikt. Als dat inderdaad zo is, dan is dit het ideale moment om een hoog rendement veilig te stellen voor een langere periode. Short-Tenor Vermogensbeheerder Benoit Anne van MFS is een van die analisten. Althans niet helemaal, wat hij adviseert in de column The Big Mac on Cash Allocation is om cash om te wisselen in zogenoemde short-Tenor credits. Dat zijn obligaties van bijvoorbeeld banken of verzekeraars met een relatief korte looptijd, maar wel langer dan een jaar. Hij verwacht dat deze bedrijfsobligaties de komende maanden meer zullen opleveren dan cash. Hij baseert zich op 40 jaar ervaring met monetair beleid van de Fed. Daaruit blijkt dat short-Tenor credits telkens kort nadat de Fed de rentetop heeft bereikt, beginnen te outperformen. Gemiddeld was het 0,94% drie maanden na het bereiken van de top en 3,6% na negen maanden. Anne Benoit Is dit echt de top? Het is natuurlijk de vraag of de Fed echt de top heeft bereikt. Maar zelfs als dat niet zo is en de rente wordt nog een keertje verhoogd, dan nog kunnen beleggers zich volgens Anne nauwelijks een buil vallen. Veel upside heeft de Fed immers niet meer, gezien de groeivertraging van de economie. Het grootste risico is een diepe recessie, want daar kunnen bankcredits over het algemeen niet zo goed tegen. Maar ook wat dat betreft heeft Anne een goed gevoel. Er zijn immers steeds meer voortekenen dat de Amerikaanse economie afstevent op een zachte landing, zonder recessie, of in ieder geval geen ernstige. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Opinie 21 jan Aanhouden cash is zelden een goed idee Cash is king? Daar denken ze bij JP Morgan AM toch wel anders over.
Obligaties 21 jan Obligatiebelegger Pimco is positief over ... obligaties Minder immigratie en hogere importheffingen zullen de groei van de Amerikaanse economie afremmen, terwijl Europa verder achterop dreigt te raken. In deze context bieden obligaties aantrekkelijke rendementen en zullen ze in 2025 een cruciale rol spelen in beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 20 jan Beurseuforie is niet houdbaar Optimix kan zich niet vinden in het huidige positieve beurssentiment. Hogere Amerikaanse handelstarieven zijn wel degelijk een groot gevaar. Vandaag vindt de inauguratie van Trump plaats, dus we zullen snel weten of een heuse handelsoorlog dreigt.
Assetallocatie 16 jan De juiste keuzes van Europese ETF-beleggers Noussair Aatil van State Street SPDR ETF's neemt nog even de Europese ETF-cijfers over geheel 2024 en over de laatste maand van het jaar met u door. Twee beleggingen bleken dominant. Amerikaanse aandelen en obligaties met ultra korte looptijden werden verreweg het meest gekocht.
Assetallocatie 16 jan Private beleggingen hebben wind en klanten mee BlackRock en Schroders zijn beide reuze enthousiast over private beleggingen. Private equity, private debt, infrastructuur en vastgoed bieden alle spreiding en mooie rendementskansen.
Assetallocatie 15 jan Candriam kiest voor Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Ervan uitgaande dat de wereld dit jaar niet te maken krijgt met een hevige handelsoorlog gaat Candriam voor aandelen uit de VS en de opkomende markten, voor obligaties uit Europa, en koopt het bij elke verzwakking extra goud bij.