Nieuws

Nieuw! Lucratief schuilen in Indiase obligaties

LGIM verwacht een aanzienlijke instroom in Indiase staatsobligaties, nu JPMorgan die wil opnemen in de JPMorgan GBI-EM Global Diversified Index. Lee Collins, hoofd Index Fixed Income bij LGIM, is er blij mee.

"India is de op een na grootste markt voor staatsobligaties van opkomende markten. India staat al een aantal jaren op de agenda van veel indexaanbieders, net zoals de Chinese staatsobligaties in aanloop naar hun opname in de belangrijke indices in 2021.

Bij de opname van Indiase staatsobligaties maakten indexproviders zich vooral zorgen over de omwisseling van de roepie in de eigen munt, de afhandeling en registratie van transacties en de belastingen. LGIM vindt al langer dat India voldoende toegankelijk is voor buitenlandse investeerders en dat het land niet mag worden uitgesloten omwille van deze factoren. Andere landen die al in de index zijn opgenomen, worden immers met vergelijkbare uitdagingen geconfronteerd.

De grootste aanjager van de opname van India was de oprichting van het Fully Accessible Route (FAR) programma in 2020, een obligatiemarkt die aanzienlijk is gegroeid tot een omvang van ongeveer 400 miljard dollar. Deze groei heeft ook een zinvolle dagelijkse liquiditeit met zich meegebracht die een aanzienlijke capaciteit zal toevoegen aan het totale indexuniversum.

Aantrekkelijk

We menen dat de Indiase obligatiemarkt een aantrekkelijke yield kan bieden, samen met een volatiliteit en een maximale drawdown die vergelijkbaar zijn met die van emittenten zoals de VS en China, die een lagere yield bieden en hoger gewaardeerd zijn. Bovendien is de correlatie laag met andere emittenten uit opkomende en ontwikkelde markten.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen