Nieuws

Optimix meer in obligaties

De vermogensbeheerders van Optimix waarschuwen voor het oplaaien van een tweede inflatiegolf. Ze bouwen daarom aandelen af ten gunste van obligaties.

Dankzij de hogere rentestanden staat beleggen in obligaties weer op ons keuzemenu, aldus de vermogensbeheerder. "Afgelopen maand hebben de vermogensbeheerders de portefeuille daarom verder gediversifieerd en obligaties bijgekocht. Momenteel hebben zij een voorkeur voor kortlopende obligaties. Zij voorzien dat de economische groei in de tweede jaarhelft afneemt."

"De in coronatijd opgebouwde buffers van huishoudens zijn na de zomervakantie wel opgesoupeerd en ondernemingen krijgen te maken met hogere rentelasten bij het nemen van hun investeringsbeslissingen. Wij menen dat centrale banken nog niet achterover kunnen leunen. Zij dienen waakzaam te blijven voor het oplaaien van een tweede inflatiegolf. Rentedalingen zitten er volgens ons voorlopig nog niet in."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen