Nieuws

Grootbeleggers en regulering zijn sleutels tot succes bitcoin

Naarmate meer institutionele beleggers instappen is er maar een weg voor de bitcoin-koers: omhoog. Cathie Wood droomt al van een koers van 500.000 dollar.

Is meer regelgeving altijd negatief voor beleggingen? Niet altijd, zegt fondsmanager Pat Tschosik van Ned Davis Research in een column voor Institutional Investor. In het geval van bitcoin kan het zelfs heel positief uitpakken, omdat het de weg opent voor institutionele beleggers om in te stappen.

Cathie Wood

Tschosik wijst onder andere op een uitspraak van een bekende belegger in groeiaandelen, Cathie Wood van Ark Investment Management. Zij denkt dat één bitcoin een half miljoen dollar meer waard kan worden als instituten instappen en het cryptobelang hun de portefeuille verhogen naar 5%.

Wood geeft toe dat het getal van 500.000 een beetje natte vinger werk is, maar ze is zeker dat de sleutel tot succes voor de bitcoin-koers is als instituten het gaan zien als echt alternatief. En dat is alleen mogelijk met meer regulering.

Alternatieve belegging

Wood wijst erop dat institutionele beleggers behoefte hebben aan beleggingsproducten die weinig correlatie vertonen met de rest van de beurs. Aan die voorwaarde voldoet bitcoin.

Verder denkt ze dat instituten door de lage rente en dividenden gedwongen worden op zoek te gaan naar alternatieven. Dat kan bitcoin zijn, maar alleen als er een zekere veiligheid gewaarborgd is door toezicht op die sector.

Volgens Tschosik moet er een onderscheid gemaakt worden tussen cryptovaluta, zoals bitcoin, en afgeleide producten zoals tokens. Het is deze derivatenmarkt die nu grotendeels nog ongecontroleerd is door de Amerikaanse toezichthouder SEC. Als dat verandert dan zijn er nieuwe kansen voor bitcoin.

Correlatie blijft niet laag

Maar Wood waarschuwt dat de correlatie tussen bitcoin en reguliere beleggingsproducten groter wordt als bitcoin geaccepteerd wordt door de brede beleggingsgemeenschap.

Tschosik ziet nog een ander probleem. De kans is groot dat als de beurs echt crasht, bitcoin meeduikt. Dat blijkt ook uit eerdere beurscorrecties. 

Toch is Tschosik al met al positief over de vooruitzichten van bitcoin. Zolang institutionele beleggers meer bitcoins kopen, is de trend omhoog.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie