Grootbeleggers en regulering zijn sleutels tot succes bitcoin Naarmate meer institutionele beleggers instappen is er maar een weg voor de bitcoin-koers: omhoog. Cathie Wood droomt al van een koers van 500.000 dollar. 29 december 2021 09:00 • Door IEXProfs Redactie Is meer regelgeving altijd negatief voor beleggingen? Niet altijd, zegt fondsmanager Pat Tschosik van Ned Davis Research in een column voor Institutional Investor. In het geval van bitcoin kan het zelfs heel positief uitpakken, omdat het de weg opent voor institutionele beleggers om in te stappen. Cathie Wood Tschosik wijst onder andere op een uitspraak van een bekende belegger in groeiaandelen, Cathie Wood van Ark Investment Management. Zij denkt dat één bitcoin een half miljoen dollar meer waard kan worden als instituten instappen en het cryptobelang hun de portefeuille verhogen naar 5%. Wood geeft toe dat het getal van 500.000 een beetje natte vinger werk is, maar ze is zeker dat de sleutel tot succes voor de bitcoin-koers is als instituten het gaan zien als echt alternatief. En dat is alleen mogelijk met meer regulering. Alternatieve belegging Wood wijst erop dat institutionele beleggers behoefte hebben aan beleggingsproducten die weinig correlatie vertonen met de rest van de beurs. Aan die voorwaarde voldoet bitcoin. Verder denkt ze dat instituten door de lage rente en dividenden gedwongen worden op zoek te gaan naar alternatieven. Dat kan bitcoin zijn, maar alleen als er een zekere veiligheid gewaarborgd is door toezicht op die sector. Volgens Tschosik moet er een onderscheid gemaakt worden tussen cryptovaluta, zoals bitcoin, en afgeleide producten zoals tokens. Het is deze derivatenmarkt die nu grotendeels nog ongecontroleerd is door de Amerikaanse toezichthouder SEC. Als dat verandert dan zijn er nieuwe kansen voor bitcoin. Correlatie blijft niet laag Maar Wood waarschuwt dat de correlatie tussen bitcoin en reguliere beleggingsproducten groter wordt als bitcoin geaccepteerd wordt door de brede beleggingsgemeenschap. Tschosik ziet nog een ander probleem. De kans is groot dat als de beurs echt crasht, bitcoin meeduikt. Dat blijkt ook uit eerdere beurscorrecties. Toch is Tschosik al met al positief over de vooruitzichten van bitcoin. Zolang institutionele beleggers meer bitcoins kopen, is de trend omhoog. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
ESG 10 jul "Er vindt een filosofische transitie plaats bij biodiversiteitbeleggen" Dat stelt Jeroen Bos, hoofd aandelen bij vermogensbeheerder AXA Investment Managers.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management 18 apr "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?
Impactbeleggen 11 apr “Het is fijn om goed te doen” Ook buiten Nederland is impactbeleggen ontdekt. Het Schotse Baillie Gifford bijvoorbeeld lanceerde in 2017 het Positive Change Fund. Vlak voor Pasen was Rosie Rankin, medeverantwoordelijk voor dit fonds, over in Amsterdam voor de tweedaagse Impact Europe Summit in de Beurs van Berlage. Rob Stallinga sprak met haar.
Impactbeleggen 03 apr "Impactbeleggers staan aan de goede kant van de geschiedenis" Hadewych Kuiper, directeur beleggingen bij Triodos IM, is niet onder de indruk van alle berichten dat duurzaam beleggen het beste heeft gehad. "Zo ziet tegenwerking van vooruitgang eruit."
Impactbeleggen 30 jan JSS Green Planet Fund: Kansrijk beleggen in een groene toekomst Beleggen in de toekomst is volgens S. Safra Sarasin beleggen in de groene transitie. Lees meer over het JSS Sustainable Equity Green Planet Fund, dat in de laatste drie jaar niet alleen hard is gegroeid maar ook sterk heeft gepresteerd.
ESG 17 jan ESG is dood, lang leve ESG 2.0! Matt Christensen, hoofd duurzaam en impact beleggen bij Allianz Global Investors, schetst de vijf belangrijkste duurzaamheidsthema's van 2024. Politieke verdeeldheid dreigt het grootste struikelblok te worden.