Nieuws

Klimaatexpert Manuel Adamini versterkt fiduciair team van BMO GAM

BMO Global Asset Management (BMO GAM) heeft Manuel Adamini benoemd tot Senior Responsible Investment Strategist. Met de benoeming breidt de vermogensbeheerder opnieuw haar fiduciaire team uit, ditmaal specifiek met een expert die klanten helpt met de ESG-integratie van mandaten en portefeuilles.

Manuel Adamini (42) brengt een berg aan ervaring mee. Hij was Head of Investor Engagement bij de Britse denktank Climate Bonds Initiative, Head of Responsible Investment bij de Nederlandse vermogensbeheerder Actiam, en lid van het internationale bestuur van de Extractives Industries Transparency Initiative (EITI). Adamini is ook al enkele jaren actief als dagvoorzitter en spreker via de Speakers Academy op congressen over duurzaam beleggen en klimaatverandering.

Manuel Adamini

In zijn nieuwe rol bij het fiduciaire team van BMO GAM zal hij institutionele klanten in Nederland adviseren over ESG-strategie, duurzame beleggingen, klimaatrisico’s en nieuwe regulering op dit gebied. Ook gaat hij klanten ondersteunen bij de integratie van ESG-criteria in mandaten en portefeuilles.

De uitbreiding volgt kort op het nieuws dat Justus van Halewijn bij BMO GAM is begonnen als senior Delegated CIO en Martina Korudova het team heeft versterkt in de rol van Portfolio Manager Multi Management. De benoemingen benadrukken de ambitie van BMO GAM om verder te groeien in de fiduciaire markt. BMP GAM beheert in Nederland ca. 30 miljard euro voor institutionele klanten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?