Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Nieuws

Detlef Glow vreest ruwe marktomstandigheden 2019

Europese beleggers trekken zich terug uit de markt. Detlef Glow, hoofd research van Lipper begrijpt dat wel. Dat wil niet zeggen dat hij geen beleggingskansen ziet. "De Spaanse beurs kan verrassen."

Gaat de markt stijgen of dalen in 2019?

“Aan het gedrag van beleggers te zien zou 2018 het begin kunnen zijn van een bredere, neerwaartse trend voor de wereldwijde aandelen- en obligatiemarkten. Die trend is zichtbaar bij Europese geldstromen. Beleggers zijn begonnen om hun geld uit obligatiefondsen en verrassend genoeg ook uit geldmarktproducten te halen. Die trend kan een reactie zijn van Europese investeerders op de huidige geopolitieke onzekerheid, een mogelijke nieuwe eurocrisis en een stijgende rente.”

 

Detlef Glow Lipper


Waar maken beleggers zich zorgen over?

“Vooral over de toekomstige winst van enkele van de best presterende aandelen. Die aandelen zijn door koersstijgingen relatief hoog gewaardeerd. Daarom kan een tegenvallend winstrapport, vooral van een technologiebedrijf, leiden tot een uitverkoop in deze sector en dus tot dalende indices.”

Wat zijn de positieve vooruitzichten?

“Een al dan niet kleine correctie betekent aan de andere kant dat aandelenwaarderingen terugkeren naar of zelfs onder een redelijk niveau. Dit kan beleggers ertoe zetten om zich meer te richten op de kwaliteit en financiële gezondheid van bedrijven en erin resulteren dat zij switchen van groeibeleggen naar waardebeleggen. Zij zullen zich dan meer gaan richten op defensieve sectoren en op landenindices met een relatief lage exposure naar technologieaandelen. Daarnaast hebben landen zoals Spanje, die hun huiswerk hebben gedaan tijdens de laatste crisis, mogelijk een positieve verrassing in petto.”

De geuite meningen zijn de opvattingen van Detlef Glow, niet per se die van Lipper of Refinitiv.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen