Nieuws

Recordinstroom voor Amundi ETF

De Franse vermogensbeheerder Amundi heeft in 2016 een record aan nieuw geld voor haar ETF’s verwelkomd.

De Franse vermogensbeheerder Amundi heeft in 2016 een record aan nieuw geld voor haar ETF’s verwelkomd. Dat schrijft de Franse vermogensbeheerder in een persbericht.

In totaal stroomde vier miljard binnen bij de beursgenoteerde indexfondsen van Amundi. Het belegde vermogen in de ETF-fondsen bedroeg eind 2016 25 miljard euro. Voor Amundi als geheel, dat sinds 2015 een beursnotering heeft, bedraagt het belegde vermogen meer dan duizend miljard euro. Het is daarmee de grootste Europese vermogensbeheerder.

Amundi schrijft het succes van haar ruim honderd ETF’s toe aan continue innovatie en ‘concurrerende’ prijzen. Het afgelopen jaar heeft Amundi diverse vastrentende fondsen uitgegeven. Het gaat onder meer om de Markit iBoxx USD Liquid FRN Investment Grade Corporates 100 index. Dit fonds stelt beleggers in staat om te investeren in de Verenigde Staten, maar zich te beschermen tegen renteverhogingen in de VS.

Amundi heeft afgelopen jaar ook diverse zogenoemde smart bèta-producten in de markt gezet. Het gaat onder andere om een nieuwe multifactor-ETF. De diverse smart bèta-producten van Amundi waren goed voor een instroom van 2,1 miljard euro.

Dit jaar gaat Amundi zich mede richten op de consumentenmarkt. Dat gebeurt mede door de ontwikkeling van ‘ETF-oplossingen’ voor distributeurs.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen