Nieuws

Nieuw EU-dividendfonds Henderson

Het fonds belegt in aandelen die aan de ene kant een hoog dividend uitkeren en ook onder hun intrinsieke waarde noteren.

Vermogensbeheerder Henderson lanceert een Europees dividendfonds. “In een marktomgeving waarin lagere rendementen de norm zijn, gaan beleggers op zoek naar alternatieven. Die zijn in Europa te vinden, vanwege de lage waardering van Europese aandelen,” aldus Steven de Vries, hoofd European Retail Sales bij Henderson. 

Het fonds wordt geleid door Nick Sheridan, die op dit moment al het Henderson Horizon Euroland Fund onder beheer heeft. Volgens hem overheerst er nog altijd een negatief sentiment ten aanzien van Europese aandelen. Daardoor zijn de dividendrendementen van deze aandelen juist aantrekkelijk.

Sheridan wil in het nieuwe fonds een vergelijkbare beleggingsstrategie voeren als voor het Eurolandfonds. Het is een strategie die erop is gericht om aandelen te identificeren die aan de ene kant een hoog dividend uitkeren, maar die tegelijkertijd ook onder hun intrinsieke waarde noteren.

Sheridan: “Vergeleken met andere beleggingen waar ook ter wereld, zijn de Europese dividenden aantrekkelijk. Volgens de Henderson Global Dividend Index zijn Europese dividenden sinds 2009 met 11,2% gestegen." Het Henderson Horizon Pan European Dividend Income Fund wordt vandaag gelanceerd. Het heeft een notering in Luxemburg, heeft een UCITS-status en wordt verhandeld in euro’s.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie