Nieuws

Tweedeling in highyield-flows

Het ergste lijkt achter de rug voor Europese highyield-flows, denkt Bank of America Merrill Lynch.

Het ergste lijkt achter de rug voor Europese highyield-flows. De geopolitieke risico’s lijken afgelopen week wat te zijn verminderd. Daardoor vinden de waarderingen van risicovolle assets wat steun, aldus een nieuwe Follow The Flow van Bank of America Merrill Lynch.

Highyield-flows lijken in het algemeen een keerpunt te hebben gevonden nu de uitstroom matigde in vergelijking tot de week ervoor, denken de analisten. Het schuldpapier in opkomende markten noteerde zijn tweede week van uitstroom.

De tweedeling in de flows tussen veiligheid en rendement zette zich voort met meer instroom in high grade en op staatsobligaties gerichte fondsen. Beide assetcategorieën kenden een instroom van meer dan 2 miljard dollar (in de week eindigend op 13 augustus). Het is de 34e achtereenvolgende week van instroom in de high grade-fondsen. 

Europese focus
Als BofAML de Europese situatie nader bekijkt, moet er volgens de analisten een onderscheid worden gemaakt tussen geldstromen in W.E. regionale fondsen en Europees gevestigde fondsen. Die eerste zouden een meer Europese focus hebben en geen globale vertekening zoals de tweede, en hebben het de afgelopen week wel aardig goed gedaan. In tegenstelling tot de Europese fondsen zagen Amerikaans gevestigde fondsen hun eerste instroom na vier weken van behoorlijke uitstroom, aldus BofAML.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen