Must read

Must read: Dollar blijft zwak

Kan nog wel eens tot ver in 2021 duren. Plus; sla de outlooks maar over, SPACs zijn blijvertjes en dekkingsgraad nieuwe pensioenen minimaal 95%.

Zo komt er wel inflatie, centrale bankiers
Prijzen moeten naar beneden en de rente moet straks omhoog. En overheden zouden meer moeten uitgeven, ware het niet dat ze al tot hun nek in de schulden zitten. Zo komt er inflatie, schrijft Edin Mujagic.

De coronacrisis heeft milieubewustzijn beleggers vergroot
Uit een studie van het CFA Institute blijkt dat beleggingsexperts ook dit jaar weer milieu- en sociaal bewuster zijn geworden. Het coronavirus speelde daarbij duidelijk een rol.

Covid-19 liveblog: Tech te duur
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Robeco minder in Amerikaanse tech, T. Rowe Price verwacht meer monetaire verruiming, LGIM voorspelt dubbelcijferige aandelenrendementen in 2021, klimaataandelen zijn volgens DWS de nieuwe groeiaandelen, NN IP gaat voor cash en linkers en meer.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). De actieve portefeuille doet het dit jaar veel beter dan de passieve concurrent.

Risk on

"Dekkingsgraad van 95% minimum voor nieuwe pensioen"
In het nieuwe stelsel.

IEXFonds 40: Heerlijk novembermaandje
Nee, de beurs implodeerde niet na verkiezing van Biden. Maar dat kwam mede door goed vaccinnieuws. De aandelenfondsen in de IEXFonds 40 vieren een feestje, goud is helemaal uit.

Sla de outlooks maar over
Dit jaar klopte er ook niks van de voorspellingen. 

SPACs zijn blijvertjes
Het is hip om eerst een beursfonds te beginnen en daarna pas eens te bedenken wat voor bedrijfsactiviteiten erbij passen. Maar dit soort beleggingsvehikels zouden wel eens meer dan een trend kunnen zijn.

Dollar blijft zwak

Tesla kan nog hoger

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

IEXFonds 40