Must read

Must read: Lockdown-angst

Plus: Vastgoed in verdomhoek, de wereld na Covid-19, waarom actieve fondsmanagers onderpresteren, en nog veel meer.

Vastgoed in verdomhoekje
In de afgelopen jaren was de performance van beursgenoteerd vastgoed in lijn met die van aandelen. Nu met de komst Covid-19 is dat niet langer het geval. Komt het nog goed met vastgoed? Eelco Ubbels van Alpha Research peilde de stemming onder assetmanagers.

Covid-19 liveblog: Liever cash dan Bunds
LGIM ziet meer in cash dan in kredietwaardige staatsobligaties. Robeco vindt markten overbezorgd, terwijl NN IP juist het omgekeerde gelooft. Capital Group verwacht onderwijl sterke groei van de gezondheidsmarkt, en meer opinies van beleggingshuizen.

Quants begrijpen weinig van coronabeurs

Koop nu de kneusjes?
Het lijkt erop dat de beurs aan het draaien is. Tech raakt glans kwijt. Tenminste, dat was vorige week het geval.

Het aantal Europese besmettingen neemt onderwijl exponentieel toe

De wereld na Covid-19
De 3 langetermijnaffecten van de coronapandemie volgens het economisch bureau van ABN AMRO.

Ondanks corona stijgt wereldwijd particulier vermogen
Het vermogen van huishoudens is ook in 2020 verder gestegen, al is het niet veel. Het stevige optreden van centrale banken en overheden wist het negatieve effect van de coronapandemie op te heffen.

Lockdowns beroeren olieprijs

Ligt het aan de naam?
Het gaat helemaal mis met de Turkse munt.

Waarom actieve beleggingsfondsen zo vaak falen
Morningstar’s recente update van de Actief/Passief Barometer, een halfjaarlijks rapport waarin de prestaties van actief beheerde beleggingsfondsen worden afgezet tegen hun passieve concurrenten binnen een Morningstar categorie, toonde andermaal het gebrek aan succes van actieve fondsen aan. Ook tijdens de volatiliteit die we dit jaar hebben gezien stelden actieve fondsen teleur. Hoe komt dat?

ING over belang Amerikaanse verkiezingen

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Actief presteert dit jaar veel beter dan passief.

Mooie praatjes 
Beruchte hedgefondsmanager zegt dat assetmanagers veel te weinig doen tegen klimaatverandering.

Is Alphabet een monopolist?
Volgens de Amerikaanse justitie is Alphabet van Google een monopolisty. Maar Alphabet zegt dat het allemaal reuze meevalt. "Mensen gebruiken Google, omdat ze daarvoor kiezen en niet omdat ze gedwongen zijn." Maar is er eigenlijk wel iets te kiezen? RTL Z zocht dat uit.

De 7 redenen om niet voor 100% in aandelen te zitten

Brexitangst
Wie durft er in Britse aandelen te beleggen?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus