Must read

Must read: Lekker veel verdienen

Techbedrijven verdienen veel meer dan andere bedrijven. Plus: waarom meemaken van crash 1987 belangrijk is, Brexit duwt beleggers in hoeken en reisbranche in problemen.

Nederlandse pensioenstelsel opnieuw het beste ter wereld
Voor het derde jaar op rij wordt het Nederlandse pensioenstelsel beoordeeld als de beste ter wereld. Dat blijkt uit de Global Pension Index 2020, die Mercer en CFA Institute jaarlijks uitbrengen. Dat betekent overigens niet dat Nederlanders blij zijn met het stelsel. Integendeel.

Niet-traditionele beleggingen renderen juist in crisistijden
De afgelopen tien jaar is de omvang van het belegd vermogen in niet-traditionele beleggingen volgens Preqin wereldwijd meer dan verdrievoudigd naar tien biljoen euro. Dat is prima verklaarbaar. Volgens Anne Mei Poppe van Kempen presteren alternatives juist goed tijdens of na een crisis.

Europa aan begin nieuwe economische cyclus
Fondsmanager Stefan Gries van BlackRock is positief over Europa; aandelen zijn relatief goedkoop, het herstelfonds is een teken van kracht en de coronacrisis vormt de start van een nieuwe economische cyclus.

COVID-19 liveblog: Bedrijfswinsten VS uit dal
Plus: Aegon AM wacht op herstel STOXX Europe 600, Capital Group ziet vooral kansen in gezondheidsmarkt, Europese waarde-aandelen gaan het volgens Kempen doen, techrally zet volgens LGIM door, fallen angels presteren volgens BNY beter, en meer opinies van beleggingshuizen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Op en neer

Tegenwind

Niet alleen de verkiezingen
Kijk niet naar wat Trump en Biden doen en beloven, maar kijk eens naar de kosten van uw portefeuille.

Veel meer

SoftBank en Adam Neumann praten niet meer
De oud-topman van WeWork doet geen consulting meer voor Softbank, schrijft de WSJ.

Niet vergeten
Veel beleggers hebben de crash van oktober 1987 niet bewust meegemaakt. Dat kan een probleem zijn. 

Geldzaken blijven privé

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus