Must read

Must read: Sectorkeuze maakt het verschil

Plus: beursimpact Amerikaanse verkiezingen, NL belegger somber én optimistisch, de beste portefeuilleverdeling, en meer.

Tech, olie, gezondheidszorg en de Amerikaanse verkiezingen
Voor de gezondheidszorg-, technologie-, klimaat- en oliesector maakt het veel uit wie de nieuwe Amerikaanse president wordt.

Nederlandse belegger rekent op langere crisis en hogere rendementen
Ook Nederlandse beleggers zijn somber over de duur van de coronacrisis. Maar ze hebben tegelijkertijd wel het risico in hun beleggingsportefeuille vergroot of minstens gelijk gelaten, zo blijkt uit de nieuwste Schroders Global Investor Study. Een rendement van 9,1% per jaar moet de komende vijf jaar wel lukken, is de buitengewoon positieve verwachting.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Pimco adviseert EMD local currency, BlackRock stapt uit aandelen, LGIM heeft grote zorgen over Amerikaanse economie, JP Morgan ziet achtergebleven aandelenkoopjes, Invesco blijft in tech geloven, Optimix koopt edelmetalen en meer opinies.

Sectorkeuze maakt het verschil

Oliemarkt nooit meer op oude niveau
De vraag naar olie dreigt opnieuw een dreun te krijgen nu het aantal coronabesmettingen snel toeneemt. BofA Merril Lynch verwacht dat vooral de productie in de VS blijvende schade zal oplopen.

Amerikaanse rente blijft nog lang laag
De Fed houdt zijn beleidsrente zeker tot eind 2023 in de buurt van nul. Daarnaast gaat het opkoopprogramma verder.

Wat voor een herstel krijgen we: V, U, W of L?

Centrale banken regeren
Het is niet vreemd dat aandelenbeurzen het zoveel beter deden dan economieën. Maar blijft dat ook zo?

Wat is nu de beste assetallocatie?
Vier fameuze Amerikaanse beleggers over de door hen gewenste portefeuilleverdeling.

Fitch verlaagt kredietwaardigheid ABN AMRO en Rabobank
Fitch schaalt de kredietwaardigheid met betrekking tot langlopende schulden van ABN AMRO en Rabobank een tikje af. ABN AMRO daalt van A+ naar A, Rabobank gaat van AA- naar A+. Mogelijke stroppen als gevolg van de coronacrisis zorgen voor aanzienlijke risico’s, aldus de Amerikaanse kredietbeoordelaar. Hoewel de prognoses negatief zijn, is Fitch relatief optimistisch over het doorstaan van de coronacrisis. Voor ING verandert er verder niets.

Waar blijven de cijfers?

Vergeet macro
De economische groei van een land zegt weinig over het rendementspotentieel van de onderliggende beurzen. Integendeel zelfs, betoogt Larry Swedroe.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Amerikaanse verkiezingen 2020