Must read

Must read: Techbubbel x techbubbel

Plus: Wat kopen professionele beleggers? Aziatische beurzen breken uit, op naar de EU geldtop, en meer.

De winnaars van gisteren zijn de winnaars van morgen
Weinig wijzigingen in de nieuwste beleggingsconsensus. Professionele beleggers blijven vooral enthousiast over aandelen uit de sectoren health care, IT en communication services en houden zich verre van staatsobligaties. Wat adviseren zij nog meer?

Tech 1.0 x Tech 2.0
Interessant! Een vergelijking van de dotcombubbel van 2000 met de dotcombubbel van 2020. Zoek de verschillen.

Ontwikkeling van de Nasdaq 100

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Aandelen volgens LGIM te duur, ASI ziet leuke kansen in China, Kempen gaat voor HY, Robeco voorziet stijging euro, Optimix blijft overwogen aandelen, NN IP blij met explosie uitgifte convertibles, en nog veel meer opinies.

Arnout van Rijn heeft altijd een goed verhaal

Aziatische beurzen gaan ervandoor
Niet de VS, maar Azië is de plaats waar beleggers moeten wezen.

Optimistische stemming beurzen lijkt alle logica te tarten
Professor Shiller legt uit waarom beleggers toch niet gek zijn.

Aan de vooravond van de Europese geldtop
Nog een paar dagen en dan wordt besloten over het grote herstelfonds van 750 miljard euro. Blijft Nederland dwarsliggen? RTL Z blikt alvast vooruit. Plus een uitgebreide analyse van Reuters over de komende ECB-meeting.

Zoomen of zakenreizen, wie wint?

Price-to-book heeft beste tijd gehad
Beleggers op zoek naar ondergewaardeerde aandelen maken graag gebruik van een ratio waarbij de aandelenkoers wordt afgezet tegen de boekwaarde. Jack Forehand, president van Validea Capital, vindt dat onverstandig. Er zijn andere waarderingsmaatstaven die beter werken.

De gloedvolle Indiase vooruitzichten verbleken

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Actief staat bijna in de plus.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus