Must read

Must read: Geld moet rollen

Plus: De plannen van de nieuwe VS president, huizenprijzen stijgen overal, wie wint de vaccin-race, en nog veel meer.

Trump x Biden
Grote kans dat de Democraten in november het Congres, de Senaat en het Witte Huis winnen. Edin Mujagic bespreekt alvast de plannen van de Democratische kandidaat Joe Biden. Of weet Trump alsnog te winnen?

Voorsorteren: Beleggen na corona
Is de coronapandemie eenmaal voorbij, dan wordt het er voor beleggers zeker niet eenvoudiger op. BNP Paribas AM is door met z'n beleggingsvisie voor de middellange termijn. Waar liggen de beste kansen?

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
ASI is positief over Chinese aandelen, Kempen gaat voor HY, Robeco voorziet stijging euro, Optimix blijft overwogen aandelen, NN IP blij met explosie uitgifte convertibles, en nog veel meer opinies.

Grote overheidstekorten zijn de oplossing

Biden wil 700 miljard dollar steken in VS economie
De voormalige vicepresident beloofde investeringen op het gebied van batterijtechnologie, kunstmatige intelligentie, biotechnologie en schone energie. "Dat is de toekomst." Onderwijl gaat het met de Amerikaanse economie de verkeerde kant op doordat nieuwe lockdowns zwaar wegen op de verkoop van winkeliers, zo meldt Reuters.

Analyse van dagkoersen is stupide
Steeds weer wordt er gezocht naar verklaringen voor de koersveranderingen op een beursdag. Dat is een vrij domme bezigheid en ook nog eens nutteloos, zegt financieel expert Michael Harris.

Wie durft Argentijnse schuld te kopen?

Opmerkelijk, de coronacrisis leidt vooralsnog niet tot een huizencrisis

De recessie is er al, ook al voel je haar niet
In de laatste aflevering van Ongekend in vredestijd, een podcast van het FD en BNR over de economische gevolgen van de coronacrisis, bespreken economen Daan Ballegeer en Mathijs Bouman de vragen van luisteraars.

Wie wint de vaccin-race?
Het is groot tegen klein. Dit zijn de kanshebbers.

Nieuwe Japanse stimuleringen op komst,
want de coronapandemie raakt Japan zwaar.

De Japanse yen blijft een veilige haven

Samen tegen witwassen
ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank verhogen hun inzet in de strijd tegen financiële criminaliteit. De vijf hebben daartoe een samenwerking opgetuigd, waarmee patronen ontdekt kunnen worden die banken op individueel niveau eenvoudig kunnen ontgaan.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Actief staat bijna in de plus.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen