Must read

Must read: De kunst van dividendbeleggen

Plus: de non-case voor staatsobligaties, de case voor goud, scherp Chinees herstel, 50% winkeliers betaalt geen huur, en meer.

De Duitse draai
Dat de Duitse regering inmiddels pal achter het ruimhartige monetaire beleid van de ECB staat, en niet langer afkerig is van eurobonds, komt de nieuwe voorzitter van de EU goed uit, schrijft Edin Mujagic.

De non-case voor staatsobligaties
Voor een groeiend aantal assetmanagers weegt het lage rendement niet langer op tegen het nut om de portefeuille te diversifiëren. De schokbrekerfunctie alleen volstaat niet om in staatsobligaties te stappen. Uitzondering zijn Treasuries.

De case voor goud
Portefeuilles mét een portie goud presteerden beter. Zeer uitgebreid verhaal over de voors en tegens van goud.

Bizar beursjaar
De S&P 500 daalde én steeg nooit harder in z'n geschiedenis.

Tech heeft nergens last van

Winkelbeleggers opgelet
Bijna één op de twee winkeliers maakt nog steeds geen huur over naar de eigenaren van hun winkelpand. Dat is vooral in de grote winkelstraten het geval, meldt RTL Z.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
ECB verlaagt rente volgens T Rowe Price niet verder, BNY Mellon meer in risky assets, het halfvolle glas van JP Morgan, zwakke dollar volgens State Street goed voor beleggingen EM, ASI zet in op goud, DWS waarschuwt voor oplopende inflatie, en nog veel meer opinies.

Lange rente verder omlaag
Lees de rentevisie van ABN AMRO.

Scherp herstel Chinese economie
Groei dienstensector (60% economie) versnelt, aldus Reuters.

Fusie- en overnamemarkt stilgevallen
Als bedrijven zich zorgen maken over de toekomst is er weinig interesse voor fusies en overnames. Dat is nu vooral in de VS het geval. Daar vielen de M&A-deals in het tweede kwartaal met 85% terug. In de Europese telecommarkt is het daarentegen more business than usual.

Duurzaam beleggen is inmiddels wel mainstream

Dividendbeleggen is vooral een kwestie van goed spreiden
En dat is volgens Morningstar makkelijker gezegd dan goed gedaan. Heel sterk en helder verhaal.

Rententieperiode naar 5 jaar
Als het aan minister van Financiën Wopke Hoekstra ligt, worden de regels met betrekking tot variabele en vaste beloningen nog iets verder aangescherpt en verankerd in de wet. Aandelen die onderdeel zijn van de vaste beloning van bankiers, verzekeraars en financieel adviseurs mogen straks pas na vijf jaar verkocht worden. Hoekstra wil op deze manier voorkomen dat men de korte termijn laat prevaleren boven de lange termijn.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Lees ook: IEXFonds op zoek naar evenwicht.

We zitten in een recessie?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus