Must read

Must read: Tip voor bodemvissers

Plus: China is wel/geen veilige haven, Covid-19 liveblog, Kenneth Rogoff vreest het ergste, NL krimpt harder, en méér.

Veilige haven China?
Chinese aandelen en obligaties zijn tijdens de coronacrisis opvallend goed overeind gebleven. Nu de Chinese economie als eerste herstelt, weten steeds meer buitenlandse beleggers China te vinden. Als dat maar goed gaat, want de Amerikaans-Chinese handelsspanningen zouden binnenkort wel eens een nieuwe, veel gevaarlijkere fase kunnen ingaan.

COVID-19 liveblog
Volgens Janus Henderson staat 60% van de dividendbetalingen op de helling. Wat zeggen de andere beleggingshuizen over de impact van het coronavirus?

Chinese centrale bank heeft beperkte stimuleringsmiddelen

Tip voor bodemvissers
Hoe langer de recessie, hoe dieper de koersdaling.

Erger dan 2008
Econoom Kenneth Rogoff vreest verdere koersdalingen

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

De sell-off kwam (wederom) als een verrassing
Goede vraag: waarom kwam de recente beurscrash voor beleggers als een verrassing, terwijl het coronavirus al weken zijn slopende werk deed? Hier is het antwoord van Morningstar Amerika. En nog even voor de duidelijkheid: de bullmarkt is nu echt dood.

Nederlandse economie krimpt harder
In het gunstige geval krimpt de Nederlandse economie als gevolg van de impact van de coronacrisis dit jaar met 6 à 8 procent, aldus de sombere rekenmeesters van ING.

Bedenken en doen zijn twee dingen
De biljoenen aan Amerikaanse financiële hulp bereiken de Amerikaanse huishoudens niet. Sterker, het uitdelen is nog lang niet begonnen. Reuters weet er meer over.

"We zijn er nog niet"

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus