Must read

Must read: Geld moet rollen

Plus: Tech blijft de baas, het is feest in Den Haag, kansen voor Europese en Chinese aandelen, en méér.

20 redenen om voor tech te kiezen
Volgens het technologie-aandelenteam van Janus Henderson Investors zijn techbedrijven niet duur, hebben ze weinig last van de handelsoorlog en zijn hun balansen ijzersterk. Hier is het hele verhaal.

Nederlandse belegger heeft onrealistisch hoge verwachtingen
De gemiddelde Nederlandse belegger verwacht de komende vijf jaar 9% rendement per jaar te maken. Ervaren beleggers denken dat hun resultaat nog beter wordt, zo blijkt uit de nieuwste enquête van Schroders onder 25.000 beleggers wereldwijd.

Feestbegroting
Prinsjesdag 2019: Dit zijn de belangrijkste maatregelen.

ABN Amro weet wel waar het extra geld naartoe moet

Waarde is geen lowvol
Wat is eigenlijk het verschil tussen waarde- en lowvolaandelen, want de overeenkomsten zijn groot? Technisch maar sterk verhaal.

UCITS VI komt eraan
Vermogensbeheerders wachten ongeduldig op de vorming van de nieuwe Europese Commissie. Zij willen volgens Detlef Glow van Lipper graag weten wat ze aan nieuwe regels kunnen verwachten.

Het begint met Duitse investeringen
Wat de aandelenmarkt nodig heeft om verder te groeien.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is stuivertje wisselen.

Nee, de markt is niet gek geworden
Lukas Daalder zoekt naar verklaringen om de stijging van aandelen te verklaren. Hij vindt er drie.

Europese aandelen uit verdomhoekje
Europese aandelen-ETF's worden al een tijdje vooral verkocht, maar het nieuwste hulppakket van de ECB en de lage waarderingen van Europese aandelen maken daar een einde aan, zo verwacht ETF.com.

BNP Paribas AM zet in op Chinese A-shares

Leven met negatieve rente
Wat betekent dit voor de spaarder? Verlaat spaargeld binnenkort het land of worden spaarrentes onder nul gewoon verboden?

Aandelen leveren het meeste op?
Niet altijd. Over de afgelopen 24 maanden rendeerden obligaties volgens Marketwatch beter. Interessante data-analyse.

Wat maakt de Fed vandaag om 20.00 uur bekend?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen