Must read

Must read: Hoe nu verder in India?

Nu Modi door mag regeren. Plus: wie vervangt May, economieën en aandelenmarkten reageren niet hetzelfde en nieuwe regels prospectussen.

De Fed houdt geduld tot de herfst
Ik ben niet verbaasd als de Fed na de herfst van dit jaar zijn geduld verliest en sterker begint te hinten op renteverlagingen, om dat vervolgens ook te doen, aldus Edin Mujagic.

Meer actieve ETF's verkocht
De omvang van de markt voor actief beheerde ETF's loopt ver achter bij die van reguliere ETF's. Actieve ETF's hebben de laatste twaalf maanden een inhaalslag gemaakt, maar om van een trend te spreken is het nog te vroeg.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Nieuwe regels prospectussen
Vanaf 21 juli 2019 gelden er nieuwe regels voor het opstellen van een prospectus. Dan zijn alle wettelijke vereisten van de nieuwe Prospectusverordening (EU) 2017/1129 van toepassing, aldus de AFM

Doug Kass zit short assetmanagers
Hedgefondsmanager Doug Kass gelooft niet in het businessmodel van assetmanagers. Hij zit short Franklin Templeton en T. Rowe Price.

Hoe nu verder in India?

Nog een handelsoorlogsslachtoffer

Om over na te denken: "Bonuscultuur funest voor samenwerking"
Waartoe is de economie op aarde? Willen we een wereld waarin iedereen zijn eigenbelang achterna gaat? Waarin we worden opgejaagd? Filosoof Govert Buijs: „We zitten in een ratrace”. Een prikkelende analyse in zes steekwoorden.

Aandelenmarkten en economieën verschillen
Dat weet u al, maar dat gaat nog meer op voor opkomende markten.

Wie zal May vervangen?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen