Must read

Must read: De beste ETF-aanbieders

Plus: Beursgenoteerde hedgefondsen presteren nog slechter, lage inflatie schaadt rendement waarde-aandelen, en nog veel meer.

"Klimaatrisico niet ingeprijsd in obligaties"
Obligatiebeleggers hebben in vergelijking met aandelenbeleggers minder aandacht voor ESG-integratie. Klimaatrisico is nog nauwelijks verwerkt in de spreads, aldus Stephen Yeats van State Street Global Advisors.

Verzekeraars houden er wel rekening mee

Modi wint
En daar zijn beleggers in India blij mee.

Beursgenoteerd, dus nog slechter
Hedgefondsen doen het de laatste jaren al niet goed, maar hedgefondsen met een notering presteerden pas echt slecht. Larry Swedroe verklaart.

Waarom waarde-aandelen de laatste jaren achterblijven?
Omdat de inflatie zo laag is. Er blijk een duidelijk verband te bestaan tussen inflatie en het rendement van waarde-aandelen, zo blijkt uit onderzoek.

Vergeet de handelsretoriek
Handelsconflict met China gaat tientallen jaren duren, zegt oud-DNB-president Nout Wellink. Nouriel Roubini over de consequenties. Hij voorspelt een nieuwe Koude Oorlog.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Actief is dit jaar goed bezig.

Mocht u een ETF overwegen

Pas op met illiquide obligaties
Nu de hunt for yield weer helemaal terug is op de agenda wordt het voor institutionele beleggers steeds lastiger goed renderende obligaties te vinden. Het gevaar bestaat dat zij zich uit nood wenden tot de snel groeiende markt van illiquide effecten.

Nederlandse investeringsradar CBS
Plussen en minnen houden elkaar in mei in evenwicht.

Richting van pond sterling is duidelijk

Toch niet de beste vriend
De diamanthandel is vorig jaar flink teruggevallen.

Slecht rendement, dus minder kosten
Blackrock gaat mee in de trend om de fondskosten te laten afhangen van de prestaties.

Journalisten kunnen niet beleggen
Vooral financiële journalisten niet.

 Terug van weggeweest

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen