Must read

Must read: Het Chinese glas is halfvol

Plus: AI helpt vermogensbeheerders, junkbeleggers moeten oppassen, beetje beleggen in bitcoin is prima, en véél méér.

Blij met hogere inflatie? Helemaal niet!
Afgelopen maand bedroeg de inflatie in Nederland 2,8%, en daar is Edin Mujagic helemaal niet blij mee. "Oplopende inflatie is namelijk helemaal niet goed voor werknemers, bedrijven en beleggers."

China's lange mars duurt voort
Robeco's hoofdeconoom Léon Cornelissen analyseert de Chinese economie: "Wat betreft de Chinese groeivooruitzichten zie ik op dit moment het glas eerder halfvol dan halfleeg."

Vermogensbeheerders beter af met AI

High yieldbeleggers opgepast
"High yieldobligaties combineren de slechte eigenschappen van obligaties en aandelen." Na de recente rally zijn beleggers in junk extra kwetsbaar, schrijft Bloomberg.

Amerikanen nemen het over
Grote Europese zakenbanken verliezen rap marktaandeel.

Russische beurs breekt ene na andere record
U mag 1 keer raden hoe dat zo komt.

Als de economie maar groeit
Columnist Joost Derks: Krijgt Trump de Fed in zijn macht?

Sein veilig?
De Amerikaanse rentecurve is niet langer invers.

1% in bitcoin
Voor de spreiding is een belegging in bitcoin geen gek idee, mits de inleg maar bescheiden is.

Olieprijs kan hoger

Buffett koopt eigen aandelen
Zolang de koers van Berkshire Hathaway lager ligt dan Buffett redelijk acht, koopt hij aandelen in. De inkoopactie kan oplopen tot 100 miljard dollar. Dat komt overeen met 20% van alle aandelen.

Jeremy Grantham goes green
GMO-oprichter Jeremy Grantham adviseert beleggers over te stappen van hedgefondsen op groene beleggingen. Groene bedrijven groeien niet alleen snel, ze zijn ook een perfecte bescherming tegen economische krimp door natuurrampen.

Groot, groter, grootst

Geen fusie Deutsche Bank en Commerzbank
Het samenvoegen bleek te ingewikkeld en de reorganisatiekosten zouden bijzonder hoog worden. Ook hogere eisen aan kapitaalbuffers zouden een rol hebben gespeeld. Wat nu?

Vooral wonen steeds duurder
Een groter deel van het Nederlandse inkomen gaat naar eerste levensbehoeften, en dat is atypisch in tijden van economische groei.

Actief versus passief beleggen
De IEX Fonds 40 Index (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's) blijven dicht bij elkaar. Actief blijft aan kop, maar de voorsprong is nipt.

Onderwijl in Japan

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement