Must read

Must read: Gaat Fed rente verlagen?

Plus: Dalende rentes en inverse rentecurve, benodigdheden topbelegger, internetgiganten profiteren van telecommers, en méér.

Positieve impact leidt tot extra groei én rendement
Bedrijven met een positieve impact groeien sneller en halen betere rendementen. Dat blijkt uit onderzoek van NN IP. "De resultaten bevestigen dat financiële en maatschappelijke rendementen hand in hand kunnen gaan." Volgens NN IP heeft 1 op de 5 beursbedrijven positieve impact.

Er gaat niets boven Zwitserland
In deze niet-functioneren monetaire unie lijkt het ECB-beleid nog maar weinig effect te hebben. Worden wij qua rente straks het Zwitserland binnen de eurozone? Dat vraagt Wouter Weijand zich af.

De Amerikaanse rentecurve is invers
Krijgen we nu een Amerikaanse recessie?

Het maakt een Amerikaanse renteverlaging steeds waarschijnlijker

Zorgen over liquiditeit bedrijfsobligatiemarkt

Gereedschapskist van de belegger
Heldere long read van Credit Suisse over de basisvaardigheden van een goede belegger.  Beginnend met: “Perhaps the single greatest error in the investment business is a failure to distinguish between the knowledge of a company’s fundamentals and the expectations implied by the market price." Must read voor professionals en andere beleggers die het vak serieus nemen. Het verhaal begint op pagina 6.

Internetgiganten liften gratis mee
Scherpe column van Arnout van Rijn: Internetgiganten maken winst over de rug van de telecommers en dat is niet eerlijk.

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor?

Brexitsoap: May moet weg
De helft van het Britse kabinet wil dat Theresa May zsm opstapt.

Fouten zijn dividenden van kennis
De perfecte belegger bestaat niet. Iedereen maakt fouten; van Warren Buffett tot Harry Markowitz. De kunst is om van die fouten te leren, het liefst zo vroeg mogelijk in het leven.

Olieprijs reageert op recessievrees

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen