Must read

Must read: Meer data levert niet meer op

Van meer cijfers wordt u niet altijd een betere belegger. Plus; Brexit is een nationale crisis en de lucht in India is het allersmerigst.

Nederlandstalige staatsschuldinformatie graag
Het Agentschap van het Ministerie van Financiën publiceert zijn outlook in het Engels. Hallo, van de AFM mag dat niet, maar over de Nederlandse staatsschuld en het financieringsbeleid hoeven wij kennelijk niet op begrijpelijke wijze geïnformeerd te worden, aldus Marcel Tak.

FCA: fondsbeheerders misleiden klanten over kosten
De Europese regels voor de financiële sector (MiFID II) worden door Britse fondsbeheerders nog onvoldoende nageleefd, constateert de toezichthouder FCA. Er is mogelijk sprake van misleiding van klanten over de kosten.

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor? 

Nieuwe AEX

Meer data levert niet meer op
Beleggers die over meer data beschikken, doen het niet automatisch beter.

Brexitsteungeld

Brexit is een nationale crisis
En er moet misschien wel een openbaar onderzoek komen over hoe de Brexit wordt afgehandeld door de regering, aldus een bekende tegenstander van Brexit. 

Lucht India het smerigst

DNB kijkt mee bij contracten fiduciair beheer
DNB stuurt pensioenfondsen terug naar de vermogensbeheerder als het contract niet op orde is, stelt advocaat Jelmer Dobbe. Contracten zijn niet geheim, wel vertrouwelijk, aldus Pension Pro.

Sorry mannen, kon het niet laten...

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen