Must read

Must read: Britten halen geld terug

Britse beleggers halen geld weg uit lokale fondsen. Plus no-deal is geen optie, Europa houdt zich op de vlakte en ondertussen in Italië.

Het zit 'm in de Fed-notulen-details
Het woordje "at" in de Fed notulen geeft weer dat volgens sommige leden van het rentecomité de Fed-rente niet eens net onder het neutrale niveau ligt, maar óp dat niveau, aldus Edin Mujagic.

Tien voorspellingen voor 2019
Overwogen in aandelen, meer onderwogen in obligaties, veel cash, vreemde valuta, grondstoffen en opkomende markten. Beleggingsstrateeg Stéphane Monier van Lombard Odier geeft zijn tips voor 2019.

Sterke vraag naar beleggingen in infrastructuur
De vraag naar infrastructuurbeleggingen vanuit institutionele hoek is groot, zo ondervindt ook UBS AM. Het tweede grote infrastructuurfonds van de vermogensbeheerder trok in korte tijd veel meer geld aan dan was beoogd.

De Volkskrant over startende beleggers
Het afgelopen jaar begonnen zo’n 150 duizend particulieren met beleggen. Het was ook voor het eerst sinds 2011 dat aandelenbeleggers op Nieuwjaar zagen dat ze armer waren geworden. De nieuwkomers lijken vooralsnog niet afgeschrikt.

Ondertussen in Italië

 

Brexit-barometer voorspelt weinig goeds
De Brexit-barometer van Bloomberg staat op het laagste punt sinds het referendum in 2016. 

Bloomberg brexitbarometer

No-deal is geen optie

Europa houdt zich op de vlakte

Outflow uit Britse fondsen
De (november) maandcijfers van de Britse Investment Association’s over het gedrag van Britse beleggers laat een flinke uitstroom uit Britse fondsen zien.

May leest voor

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen