Fondsportret
Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit

Lipper Fund Awards: Fondspaspoort ABN AMRO Profielfonds 4A

ABN AMRO Profielfonds 4 is een alles-in-één-beleggingsoplossing die past bij een matig offensief risicoprofiel. Dit mixfonds wint voor het tweede jaar op rij een Lipper Fund Award.

paspoort
LU0121970809

ABN AMRO Profielfonds 4 A

Fondsmanager: ABN AMRO Investment Solutions Startdatum: 11 juni 2001 Fondsomvang: 1.168,20 miljoen euro (per 31-12-2017) Fondsvaluta: euro TER: 0,83% (lopende kosten gebaseerd op 2017) 1-jaars performance - fonds: 5,94% (per 31-12-2017) 1-jaars performance - benchmark: 5,00% (per 31-12-2017) 3-jaars performance - fonds: 6,92% (jaarlijks, per 31-12-2017) 3-jaars performance - fonds: 6,06% per jaar (jaarlijks, per 31-12-2017)
Fund Award
Mixed Asset
EUR Balanced
Global
ABN AMRO
Profielfonds
4A

Vier vragen aan het Investment Solutions team.

Gefeliciteerd! Wat maakt dit fonds echt anders dan de rest, ofwel: wat is jullie geheim?

“Ten eerste maken we voor alle ABN AMRO Profielfondsen gebruik van ons open architecture- platform. Daarmee krijgen we toegang tot geselecteerde beleggingsstrategieën van wereldwijd vooraanstaande vermogensbeheerders. Soms zijn deze strategieën zelfs exclusief; dat helpt ons om de index te verslaan. Ten tweede kunnen wij het accent leggen op bepaalde beleggingsstijlen, wat de kans op een goed rendement ook vergroot.”

Waar ziet u de belangrijkste kansen en risico’s het aankomende jaar?

“De wereldeconomie draait op volle toeren en ook de bedrijfswinsten zien er sterk uit. Veel bedrijven gaven het afgelopen cijferseizoen goede vooruitzichten voor 2018 af. Daarbij is het vertrouwen onder producenten en consumenten hoog. Centrale banken gaan het beleid verkrappen, maar dat zien we nog niet als belemmering voor aandelen of obligaties. Risico’s die wel volatiliteit kunnen veroorzaken zijn inflatie, een dreigende handelsoorlog en geopolitieke spanningen. Maar vooralsnog zien we deze zaken niet escaleren en luidt ‘buy the dips’ het devies.”

En wat betekent dit voor de aandelenallocatie?

“Het afgelopen decennium hebben we een outperformance van groeiaandelen gezien. Het keerpunt lijkt echter bereikt. In de tweede fase van economische expansie, wanneer het herstel robuust is en gepaard gaat met monetaire verkrapping, doen waarde-aandelen het vaak juist beter dan groeiaandelen. Dit in combinatie met aantrekkelijke waarderingen doet ons vermoeden dan waarde-aandelen goed gepositioneerd zijn om dit jaar beter te presteren dan groeiaandelen.”

Welke langetermijntrends zijn belangrijk voor uw fonds?

“De afgelopen jaren waren erg gunstig voor aandelen en dat heeft voor wat vet op de botten gezorgd voor verliesgevende jaren die altijd komen. We zitten nu dichter bij de top dan bij de bodem, maar we hebben nog wel even te gaan in de opgaande fase van de cyclus. We zitten nog niet vlak voor de top en denken ook niet dat we daar binnenkort komen, met als belangrijkste argument dat bedrijven weer investeren. En omdat het beter gaat met de consument, herstelt ook de vraagzijde. Die twee zaken samen zorgen ervoor dat de productiviteit weer kan toenemen. Dat is positief voor de economie en goed nieuws voor de financiële markten.”

Alles over de Lipper Fund Awards 2018

China; opnieuw lieveling van beleggers?