Ook beste fondsen ondermaats Het gros van de beleggingsfondsen met de hoogste Morningstar-ratings legt het sinds de financiële crisis af tegen de benchmark. 28 november 2016 16:37 • Door IEXProfs Redactie Het gros van de actief beheerde beleggingsfondsen met de hoogste Morningstar-ratings legt het sinds de financiële crisis af tegen de benchmark, schijft de Financial Times. Uit onderzoek van Morningstar blijkt dat beleggingsfondsen die hoog aangeschreven staan bij de fondsenvergelijker na aftrek van kosten sinds de financiële crisis gemiddeld niet beter hebben gepresteerd dan de benchmark die zich probeerden te verslaan. Het maakt de keuze van beleggers om actieve fondsen te selecteren er niet eenvoudiger op en dat geldt ook voor de uitdaging van fondsmanagers om in relatief korte tijd hun meerwaarde aan te tonen, aldus Morningstar. Gouden rating Morningstar onderzocht de prestaties van fondsen met een gouden, zilveren of bronzen rating na 2008. Zilveren en bronzen beleggingsfondsen deden het weliswaar beter dan peerfondsen zonder een rating, maar bleven achter bij het marktgemiddelde. Alleen de gouden fondsen versloegen in die periode ook de benchmark. Voor 2008 slaagden fondsen met een van de drie ratings er wel in om op longe termijn ‘consistent te outperformen’ volgens hoofd onderzoek Jonathan Miller van Morningstar Verenigd Koninkrijk. Hij wijst erop dat een select groepje aandelen zich tot winnaars van na de crisis mag rekenen. Deze aandelen hebben het, gelet op rendement, niet zo heel veel beter gedaan dan aandelen van soortgelijke bedrijven, terwijl fondsmanagers sinds de crisis juist een sterke voorkeur aan de dag leggen voor kwaliteitsaandelen. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 13:00 Sectie 899: exodusgevaar door Amerikaanse wraakbelasting Zoals Mozes in Exodus de Rode Zee spleet om zijn volk te bevrijden, lijkt de Big Beautiful Bill van Trump nu de kapitaalstromen tussen continenten te splijten. Het voorstel om een wraakbelasting in te stellen voor buitenlandse beleggers is opnieuw een aantasting van het vertrouwen in Amerika. Het vergroot het risico dat beleggers hun allocatie naar de Verenigde Staten heroverwegen, schrijft Thomas van Galen, Chief Strategist Achmea IM.
Assetallocatie 09 jun Capital Group rekent op aanhoudend hoge volatiliteit Wat heeft 2025-2026 nog allemaal in petto voor aandelen, obligaties en valuta? Capital Group schetst een beeld van aanhoudend hoge volatiliteit, meer risico-aversie en tijdelijk gunstige vooruitzichten voor aandelen buiten de VS.
Assetallocatie 05 jun De wraak van de thuisspelers Enguerrand Artaz van LFDE begrijpt wel waarom beleggers zich nu richten op de aandelen van Europese bedrijven, die sterk gericht zijn op de eigen thuismarkt.
Assetallocatie 05 jun Een zorgeloze en rooskleurige toekomst met ETF's Zelfs de beste aandelen gaan zo nu en dan door een diep dal. Met een indexfonds is de stress minder groot zonder dat dit ten koste gaat van rendement.
Assetallocatie 02 jun Topfonds Fresh Fixed Income Fund dubbel bekroond Dit jaar ging het Fresh Fixed Income Fund van OHV Vermogensbeheer naar huis met twee LSEG Lipper Fund Awards. De outperformance van het obligatiefonds was in de afgelopen 3 en 5 jaar zo groot en zo consistent dat de jury niet om het fonds heen kom. Wat verklaart het succes? Wat zijn de verwachtingen? Wij vroegen het aan de fondsmanagers Richard Abma en Otto Bazuin.
Assetallocatie 02 jun Modelportefeuilles in beweging door stijgende Amerikaanse rente State Street Global Advisors denkt dat de gestegen rente samen met de hoge Amerikaanse staatsschuld ernstige gevolgen zal hebben voor de samenstelling van modelportefeuilles.