Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken.

Arend Jan is van alle markten thuis en blogt (over) alles wat los en vast zit. Gebeurt er iets? Dan heeft Arend Jan dat als eerste en als hij het niet als eerste heeft, is het niet gebeurd :-) Als senior content manager is hij ook onzichtbaar aan het werk achter de IEX-schermen.

De grootste bubbel is...

Een bubbel is een bull market waar u zelf niet in zit.

Geweldig dit, de grootste bubbel op de beurs is vaak bubbel roepen. U kent de definitie toch? Een bubbel is een bull market waar u zelf niet in zit. Dit geldt trouwens ook voor krachs en recessies. Als die er even vaak waren als ze werden voorspeld, kwamen we jaren tekort.

Nog even dit plaatje uit mijn morning call, de (verwachte) winsten duiden wat mij betreft niet op een bubbel. Ja, aandelen zijn zeker duur en als de verwachte winsten bij lange na niet worden waargemaakt (zoals in 2000), blijkt het achteraf, zeker als de rentes stijgen, misschien wel een bubbel.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

    China; opnieuw lieveling van beleggers?