Nieuws

‘Profiteer van groei in Healthcare’

Rothschild: In deze economisch schrale tijden belooft de sector Healthcare groei in ontwikkelde en opkomende landen.

De economische cyclus rolt maar traag verder. Herstel in de VS wint wat aan kracht, maar Europa blijft de grote rem op de wereldeconomie. Vermogensbeheerder Edmond de Rothschild zoekt in een nieuwe Analysis voor de maand april naar sectoren en regio's waar beleggers toch goed kunnen boeren in deze economisch schrale tijden. De healthcare-sector belooft groei in ontwikkelde én opkomende landen.

Verenigde Staten
De onzekerheid over fiscale en begrotingsmaatregelen hebben de consumptie niet gedrukt. Werkloosheid blijft langzaam maar gestaag dalen. Edmond de Rothschild is vooral positief gestemd over de vastgoed- en nieuwbouwmarkt, die niet alleen voor een boost voor het BBP zorgen, maar ook als neveneffect het vertrouwen en het welvaartsgevoel opkrikken. De Fed blijft gefocust op de werkloosheid en daarom nog in ruime monetaire modus. De dollar profiteert van het verschil in cyclus tussen VS en Europa.

Europa blijft de zwakke plek
Ook dit jaar blijft Europa de zwakke broeder in de wereldeconomie. De ECB heeft wel systeemrisico’s voor banken weten af te wenden, maar de kredietmarkten zijn nog verre van normaal. Zuinige overheden hebben een negatieve uitwerking op de economie. Lichtpuntjes ziet Edmond de Rothschild ook. Duitsland blijft robuust. De uiteenlopende fundamentele trends in Europa nemen af en de mechanismen in Europa functioneren goed. Belangrijk is dat de ECB de regie weer pakt, maar het vinden van een geloofwaardige oplossing, die voor ieder acceptabel is, zal niet meevallen.

Opkomende markten en Japan
Japan heeft de geldpers op volle toeren aangezet. Het effect van de zeer ruime monetaire politiek moet zich nog uitwijzen. Valuta, aandelen en obligaties reageerden direct op de beleidsmaatregelen. Als ze aanslaan, kan heel opkomend Azië ervan profiteren. De opkomende landen vallen uiteen in twee groepen. Enerzijds de teleurstellende economieën van bijvoorbeeld Brazilië en Rusland. Anderzijds de positieve tekenen van groei in China.

Gezond beleggen
Edmond de Rothschild geeft de voorkeur aan de sector Healthcare. Bedrijven in de gezondheidszorg hebben een duurzame groei en zijn goed zichtbaar. In ontwikkelde economieën zullen de bestedingen in de gezondheidszorg alleen maar toenemen, als gevolg van de vergrijzing. Om het betaalbaar te houden zal er een efficiencyslag gemaakt moeten worden. In de opkomende landen gaat de stijgende welvaart gepaard met stijgende bestedingen in de gezondheidszorg. Groei is verder te verwachten van innovatie en aanbod.

IEXProfs magazine

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    De impact van het coronavirus