Nieuws

Risicobereidheid Europese beleggers op laagste punt in zes maanden

Het Europees beleggersvertrouwen blijft desondanks sterker dan die van Amerikaanse beleggers, zo blijkt uit de laatste State Street Investor Confidence Index. Voor optimisme moet je tegenwoordig in Azië wezen.

De Global Investor Confidence Index steeg in mei naar 89,8, een stijging van 6,3 punten ten opzichte van de herziene waarde van 83,5 in april. De stijging van het beleggersvertrouwen werd aangevoerd door een stijging van 9,6 punten in de Noord-Amerikaanse ICI naar 85,1 en een stijging van 11,8 punten in de Aziatische ICI tot 101,1. De Europese ICI daalde daarentegen voor de tweede maand op rij en zakte met 11,3 punten naar 99,8.

"De over het algemeen sterker dan verwachte wereldwijde groei sinds het begin van het jaar resulteerde in een iets minder defensieve houding onder institutionele beleggers. Dat blijkt uit de stijging van de wereldwijde ICI naar 89,8", aldus Marvin Loh, senior global Macro Strategist bij State Street Global Markets.

Loh vervolgt: "Verdere stabiliteit in de Amerikaanse bankensector droeg bij aan een opleving van de Noord-Amerikaanse ICI naar 85,1, de hoogste stand in zes maanden, hoewel dit de zwakste regionale stand blijft. De recente stijging in de Europese ICI is omgebogen en zakte onder de neutrale 100-lijn naar 99,8, de laagste stand in zes maanden. Dat komt doordat de grootste economie in het blok in een recessie is beland en de inflatie naar verwachting leidt tot meer verkrapping door de ECB. Azië noteerde het sterkste vertrouwenscijfer en steeg naar 101,1 nu het einde van de wereldwijde verkrappingscyclus nadert."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen