Nieuws

Bitcoin is op weg naar 1,5 miljoen

ARK Invest is, wie had anders gedacht, optimistisch over crypto's. De bankcrisis rond SVB en Credit Suisse heeft volgens Ark Invest laten zien dat beleggers bitcoin als veilige haven zien. In het slechtste geval moet er tot 2030 wel een vertienvoudiging van de koers inzitten.

Vermogensbeheerder Ark Invest is dolenthousiast over de vooruitzichten van bitcoin. In het meest recente “Big Ideas rapport" heeft het bedrijf van CEO Cathie Wood het in het slechtste geval over een koersdoel van 258.500 dollar per bitcoin in 2030. In het meest bullish scenario kan dat zelfs oplopen tot bijna anderhalf miljoen.

Maar ook op de korte termijn is er voor cryptobeleggers veel om vrolijk van te worden, zo staat in The Bitcoin Monthly.

Bijna verdubbeld

Allereerst is dat de koers. Terwijl Silicon Valley Bank en Credit Suisse de financiële sector schokten in maart met betalingsproblemen, schoot bitcoin pijlsnel omhoog. Tussen december vorig jaar en nu is de koers bijna verdubbeld van 15.800 dollar tot meer dan 30.000 dollar. 

Het geeft volgens Ark Invest aan dat beleggers in crypto's een safe haven zien. Andere crypto's deelden in de feestvreugde. Zo is Ethereum sinds de bankcrisis in maart met meer dan 40% gestegen.

Gedecentraliseerd

Volgens ARK Invest bewijst het opnieuw dat beleggers behoefte hebben aan digitale, gedecentraliseerde en transparante financiële platforms. Weg dus van de klassieke banken onder regie van de Federal Reserve.

De bankencrisis in maart geeft bovendien aan dat er vooral bij regionale banken veel potentiële lijken in kasten liggen. Het is niet voor niets dat de Federal Reserve 350 miljard dollar uittrok voor liquiditeitssteun. Voor bitcoin is die onrust alleen maar gunstig.

Handelsvolume

Hoopgevend zijn ook de handelsvolumes. Het aantal bitcointransacties liep in maart op naar 277.000. Dat is het hoogste niveau sinds januari 2021. Tussen Oudjaar en 7 maart steeg het aantal transacties met 34%, terwijl de wisselkoers steeg met 36%.

Verder zijn er duidelijke tekenen dat beleggers bitcoins langer vasthouden. Ze worden met andere woorden steeds vaker gezien als vast onderdeel van de kernportefeuille.

Voor kortetermijnbeleggers (de handelaars) geldt dat deze per saldo nog altijd meer winst boeken dan verlies. Dat duidt op een aanhoudende bullmarkt.

Tenslotte is ARK Invest pessimistisch over het consumentenvertrouwen en de vastgoedsector, twee factoren die voor nieuwe turbulenties kunnen zorgen. Bitcoin kan dan daar als safe haven van profiteren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen