Nieuws

Portefeuille-advies van BlackRock

Ook 2023 wordt volgens BlackRock een lastig beleggingsjaar. 's Werelds grootste beleggingshuis heeft duidelijke ideeën om aankomend beursjaar goed door te komen.

Beleggers die in 2022 vasthielden aan de traditionele 60/40-verhouding tussen aandelen en obligaties, sluiten het jaar af met een verlies van ongeveer 16%. Ook 2023 biedt met de verwachte hoge inflatie, stijgende rente en afzwakkende groei een moeilijk beleggingsklimaat. Tijd dus om de portefeuilles te herschikken, schrijft Simona Paravani-Mellinghoff van BlackRock’s Multi-Asset Strategies & Solutionsteam.

“Er zijn twee belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het herindelen van een portefeuille voor het komende jaar. Ten eerste moeten beleggingen bestand zijn tegen inflatie. In de praktijk betekent dit meer blootstelling aan inflatie-gelinkte obligaties, goederen en infrastructuur. Daarnaast is het goed om buiten de beurs te kijken als de economische groei in het geding komt. Beleggers kunnen op de private markt mooie kansen vinden in opkomende bedrijven die gebruik maken van innovatieve technologieën op het gebied van digitalisering en de energietransitie.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie