Nieuws

Natixis IM: Onvoldoende bewijs voor beurscorrectie

Onder aandelenbeleggers groeien de zorgen over een mogelijke beurscorrectie, maar volgens portfoliomanager Jack Janasiewicz van Natixis Investment Managers is die vrees niet terecht. “Er is te weinig bewijs om bearish over risicovolle beleggingen te worden.”

Want volgens Janasiewicz moeten beleggers vooral oog hebben voor bedrijfswinsten. En die zijn volgens hem zeker niet teleurstellend.

Toch begrijpt Janasiewicz wel waar de vrees voor een correctie vandaan komt. “We hebben dit jaar nog geen koerscorrecties gezien. De geschiedenis leert dat er gemiddeld drie daarvan zouden moeten plaatsvinden.”

Jack Janasiewicz van Natixis IM

Geen eenvoudige rit

Dat zorgen over een aanstaande beurscorrectie onterecht zijn, betekent volgens de Natixis-strateeg niet dat de komende maanden een makkelijke rit worden. Zo zijn veel zorgen onder beleggers terug te voeren naar de deltavariant van het coronavirus.

“We hebben zeker de impact gezien in het meest recente banenrapport in de VS. Het vrijetijds- en horecasegment van de beroepsbevolking zag er in de maand augustus bijna geen banen bijkomen. Het is niet verrassend dat augustus ook een stijging zag in het aantal gevallen met betrekking tot de deltavariant.”

Ook het schuldenplafond en een mogelijk shutdown van de overheid in de VS is volgens Natixis een risico, in tegenstelling tot taperingplannen van de Federal Reserve. “We verwachten niet dat tapering door de Fed een grote tegenwind zal worden. Renteverhogingen zullen belangrijker zijn."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie