Nieuws

Paul Schofield, Jeremy Kent en Pieter van Diepen naar NN IP

Per 1 april worden zij deel van het Sustainable & Impact Equity-team. Zij gaan werken vanuit Londen en Den Haag.

  • Paul Schofield wordt Head of Sustainable & Impact Equity en zal in die rol leidinggeven aan negentien ervaren beleggingsprofessionals die de succesvolle Sustainable & Impact Equity-range van NN IP beheren. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in aandelenbeleggen en komt over van Allianz Global Investor (AllianzGI). Daar was hij Lead Portfolio Manager van de Sustainable Equity-range en een aantal andere wereldwijde aandelenstrategieën. Schonfield komt te vallen onder Jeroen Bos, Head of Specialised Equity and Responsible Investing.
  • Jeremy Kent wordt senior portefeuillemanager voor de Sustainable Equity-fondsen van NN IP en stapt ook over van AllianzGI. Hij heeft meer dan dertien jaar relevante ervaring en was bij zijn vorige werkgever senior portefeuillemanager voor de wereldwijde duurzame aandelenstrategieën. Kent komt te vallen onder Paul Schofield. 

  • Pieter van Diepen wordt hoofd van het Sustainable and Equity-analistenteam van NN IP, dat bestaat uit zeven buy-side analisten en twee datawetenschappers. Daarnaast wordt hij senior analist voor de FinTech en Financial Inclusion-waardeketen. Hij komt te vallen onder Paul Schofield. Pieter van Diepen komt over van Aberdeen Standard Investments, waar hij Investment Director was in het wereldwijde aandelenteam. Pieter heeft meer dan twaalf jaar ervaring op de financiële markten.

  • Daarnaast breidt het analistenteam uit met drie nieuwe leden: Giovanna Petti (Environmental Solutions & Materials), Dirk-Jan Dirksen (Digital Transformation) en Jeff Meys (Consumer Trends) gaan per direct aan de slag in hun nieuwe rol.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus