Nieuws

Paul Gerla overleden

Van Lanschot Kempen laat weten dat Paul Gerla is overleden. In januari stopte hij al met werken omdat hij ziek was.

Onder leiding van Paul Gerla, CEO van Kempen & Co, groeide Kempen Capital Management uit tot een internationale vermogensbeheerder, met kantoren in Nederland, Londen en Parijs. 

Gerla begon zijn loopbaan bij Shell als business consultant. In 2004 maakte hij de overstap van olie naar geld, naar Kempen Capital Management als CEO. Hij trad toe tot het bestuur van Kempen & Co in 2009. In 2015 werd hij aangesteld als topman van de effectenbank en werd hij lid van de directie van het moederbedrijf Van Lanschot.

Karl Guha, bestuursvoorzitter Van Lanschot Kempen: "We verliezen een topprofessional en een van de architecten van het huidige succes van Kempen Capital Management. Paul was een zeer aimabel mens, een zeer gewaardeerde collega en een leider die precies wist wat er speelde in de organisatie. Paul was een positief ingesteld mens die overal kansen zag en niet opgaf. Met moed en energie ging hij zijn ziekte te lijf. Tot het laatst bleef Paul vechten voor een goede afloop. Het heeft niet zo mogen zijn."

Dit is bij de vermogensbeheerder aan de Zuid-as al het tweede (bekende) sterfgeval dit jaar. Eind van de zomer overleed Joop Witteveen onverwachts. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus