Nieuws

Kempen lanceert Global Impact Pool

De Global Impact Pool is een een multi-asset impactfonds dat zich richt op een marktconform financieel rendement en aantoonbare positieve resultaten op maatschappelijk- en klimaatvlak.

Het uitgangspunt voor de Global Impact Pool is volgens de vermogensbeheerder een selectie van duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (daarvan zijn er zeventien in totaal; red.).

In de Global Impact Pool selecteert Kempen naar eigen zeggen hoog kwalitatieve impactfondsen die een marktconform financieel rendement hebben, die ESG-criteria in hoge mate hebben geïntegreerd en die bijdragen aan op zijn minst één van de vijf geselecteerde Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

De vijf Duurzame Ontwikkelingsdoelen die centraal staan zijn gezondheid en welzijn (SDG 3), schoon drinkwater (SDG 6), fatsoenlijke banen en economische groei (SDG 8), duurzame energie (SDG 7) en duurzame consumptie en productie (SDG 12).

Kempen: "De Global Impact Pool meet de impact resultaten van de onderliggende beleggingen en rapporteert hierover op kwartaal- en jaarbasis. Er wordt bijvoorbeeld gemeten hoeveel banen gecreëerd zijn, wat de mate is van CO2-reductie en hoeveel duurzame energie geproduceerd is."

De Kempen Global Impact Pool wordt dagelijks geleid door Marjoleine van der Peet, senior portfoliomanager en Narina Mnatsakanian, hoofd verantwoord beleggen en impact.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen