Goldman overweegt bitcoin-divisie J.P. Morgan CEO Jamie Dimon vindt dat bitcoins grenzen aan criminaliteit. Goldman Sachs ziet dat heel anders en wil de handel actief gaan ondersteunen. 3 oktober 2017 09:00 • Door IEXProfs Redactie Goldman Sachs onderzoekt als eerste grote Wall Street bank of het de handel in bitcoins actief moet gaan faciliteren. Dat schrijft The Wall Street Journal. “In reactie op de belangstelling van onze klanten in cryptomunten onderzoeken we hoe we het beste in hun behoeften kunnen voorzien,” zei een woordvoerder. De timing van het besluit is wel opmerkelijk. Een paar weken geleden stelde CEO Jamie Dimon van J.P. Morgen bitcoins nog gelijk aan pure oplichting en verbood zijn werknemers in de munt te handelen. In de ban China deed de bitcoin in de ban omdat het vreest dat de munt zal worden gebruikt om grote hoeveelheden kapitaal uit het land te sluizen. En de Amerikaanse Federal Reserve worstelt al maanden met de vraag of het de handel in bitcoin-ETF's moet toestaan. Tenslotte is de algemene angst dat bitcoins worden gebruikt door criminelen voor witwaspraktijken. Van de andere kant zijn er ook landen die welwillender staan tegenover de snelgroeiende maar hoogst speculatieve handel in bitcoins en andere digitale munten. Japan heeft bijvoorbeeld regels ontworpen die de handel in goede banen moet leiden en Zweden en India spelen met het idee zelf een digitale munt te ontwikkelen. 150 miljard dollar Vanuit het oogpunt van Goldman Sachs zijn bitcoins ondertussen niet alleen interessant om klanten te werven. De handel kan vanwege de grote koersfluctuaties ook lucratief zijn, zeker als de markt nog verder groeit dat de huidige 150 miljard dollar. Veel andere banken zijn minder uitgesproken dan JP Morgan of Goldman. James Gorman, de CEO van Morgan Stanley, noemde de munt onlangs bijvoorbeeld zeer speculatief, maar niet per se slecht. Bijna alle banken zijn ondertussen geïnteresseerd in de blockchain, de techniek die nodig is voor digitale munten. Vijf keer over de kop Hoe speculatief bitcoins en andere digitale munten zijn, blijkt uit de koersontwikkeling dit jaar. Bitcoin snelde dit jaar van 969 dollar naar meer dan 5000 dollar in augustus om vervolgens in twee weken weer 35% te verliezen. Eenzelfde beweging maakte de andere grote cryptomunt Ethereum die van 8 dollar eind 2016 steeg tot een maximum van 400 dollar. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.
Assetallocatie 04 mrt Fondsenwerving blijft zwak punt private equity Bain & Company zag de markt voor private equity voorzichtig herstellen in 2024. Er waren meer exits en meer investeringen, maar wel minder geïnvesteerd vermogen van institutionele beleggers.
Assetallocatie 27 feb Ook private assets zijn gevoelig voor crises Private beleggingen zijn populair. Beleggers die denken dat ze met deze beleggingen beter beschermd zijn tegen financiële crises komen bedrogen uit.