Nieuw! De defender van Vontobel In Zwitserland kennen ze de defender van Vontobel al langer. Sinds kort kan ook de rest van Europa een gokje wagen. 26 januari 2017 08:40 • Door IEXProfs Redactie Structured products heb je in Europa in alle vormen en maten. Een van de banken die ook een plekje op deze markt probeert te veroveren is het Zwitserse Vontobel. Met de zogenoemde defender biedt Vontobel een product aan dat het midden houdt tussen een garantieproduct en een obligatie. De te behalen winst is beperkt, maar hetzelfde geldt voor de risico’s. Discount Het grote voordeel voor beleggers is dat ze één of meerdere aandelen tegen een korting krijgen ten opzichte van de beurskoers. Over het algemeen ligt die tussen de 60 en 70% van de beurswaarde op het moment dat de defender wordt uitgegeven. Stijgt het aandeel (of het mandje aandelen) dan heeft de bezitter van de defender hier weinig aan. Die winst is voor Vontobel. Maar hij krijgt wel een vast dividend op de certificaten. Hoe hoog die is, hangt af van de onderliggende waarde. Couponrente Om in Zwitserland te blijven: een defender die als onderliggende waarde bijvoorbeeld relatief stabiele aandelen heeft als Roche, Nestlé of Novartis levert een lagere couponrente op dan riskantere aandelen zoals ABB en Lafarge Holcim. De looptijd van de Vontobel-producten is doorgaans 3 jaar. Aan het einde van de rit krijgen beleggers in principe hun hele inleg terug, tenzij een of meerdere van de aandelen tegen die tijd met meer dan de korting (30tot 40%) is gedaald. In dat geval krijgt hij of zij plots een stuk minder terug. In het ergste geval gaat de hele inleg verloren, namelijk als de koers van de onderliggende waarden naar nul gaat, oftewel een faillissement. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 14 okt U zoekt een succesvolle en breed gespreide private equitybelegging? De Franse private equityspeler Altaroc wil de Benelux veroveren door de beste private equityfondsen ook toegankelijk te maken voor particulieren. Private equity was tot nu toe voorbehouden aan institutionele beleggers en rijke families. Aan de Vlaming Thibault Delbarge de taak om deze missie tot een succes te maken.
Assetallocatie 14 okt Opinie: Actief beheer kost pensioenfondsen klauwen met geld Financieel expert Richard Ennis ziet bij pensioenfondsen veel geld verloren gaan doordat ze in zee gaan met actief beheerde fondsen die niet alleen duur zijn maar ook matig renderen.
Assetallocatie 09 okt Monetaire keuzes bepalen koopgedrag beleggers Noussair Aatil van State Street Global Advisors neemt de duidelijke beleggingskeuzes van Europese beleggers in september met u door. Amerikaanse aandelen, Chinese aandelen, defensieve aandelen en kortlopende kwaliteitsobligaties waren favoriet. Wat werd verkocht?
Assetallocatie 07 okt "Beleggers hebben liever Griekse dan Franse schuld" Volgens Renco van Schie van Valuedge zijn de vooruitzichten van Europese obligaties beter dan die van Europese aandelen. Hij houdt er verder rekening mee dat de euro en dollar binnen afzienbare tijd weer evenveel waard zijn. Lees zijn analyse.
Assetallocatie 01 okt Beleggers wacht een hobbelig Q4 Verdere monetaire en overheidssteun zal economische tegenwind in de economie kunnen opvangen. Amerikaanse midcaps en staatsobligaties van opkomende markten bieden mooie kansen. Maar pas op, het laatste kwartaal van 2024 belooft volgens Henk-Jan Rikkerink van Fidelity International ook volatiel te worden.
Assetallocatie 26 sep Met normalisering yield curve is recessiegevaar geenszins geweken Nu de rentecurve niet langer omgekeerd is, is een naderende recessie van de baan, zou je zeggen. Econoom Christopher Jeffery van vermogensbeheerder LGIM staat er anders in. Volgens hem maakt de recente normalisering van de rentecurve de recessiekans eerder groter.