Nieuws

Franklin Templeton in Europese ETF’s

Franklin Templeton maakt zich op om de Europese smart bèta-markt te bestormen.

Franklin Templeton maakt zich op om de Europese smart bèta-markt te bestormen. Dat bevestigt Reinhard Berben, managing director van Franklin Templeton Duitsland, tegenover Börsen-Zeitung. Het Amerikaanse fondshuis mikt op de tweede jaarhelft om de eerste smart bèta-ETF’s in Europa te lanceren.

Eind 2013 heeft Franklin Templeton, een van oudsher actieve fondsbeheerder, de eerste ETF’s in de Verenigde Staten op de markt gebracht. Medio 2016 is onder de merknaam LibertyQ een notering aangevraagd op de beurs van New York voor de eerste smart bèta-ETF’s. Het gaat om multifactor-ETF’s en een indextracker die zich richt op aandelen met een hoog en consistent dividendrendement.

Ook de Amerikaanse vermogensbeheerder Legg Mason bereidt de lancering voor van smart bèta-ETF’s in Europa.

De actief beheerde fondsen van Franklin Templeton kampen met uitstroom in Europa, met name door ongunstige valuta-effecten in opkomende marktenbeleggingen. Uit de fondsen van Templeton-obligatiemanager Michael Hasenstab onttrokken beleggers ruim 12,5 miljard euro. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen