Nieuws

Pieterse-Bloem voorzitter Rente Gilde

Mary Pieterse-Bloem is de nieuwe voorzitter van de Vereniging Rente Gilde.

Mary Pieterse-Bloem is de nieuwe voorzitter van de Vereniging Rente Gilde. Pieterse-Bloem is hoofd obligaties bij ABN Amro Private Banking International, en universitair docent van de Erasmus School of Economics.

De Vereniging Rente Gilde heeft daarnaast Patrick Moo, handelaar in bedrijfsobligaties en –derivaten bij ABN Amro als vicevoorzitter aangesteld, terwijl Wilfried Bolt, senior fondsbeheerder bij PGGM, de nieuwe penningsmeester is.

Het trio volgt de sinds 2008 aangetreden co-voorzitters Jurgen Aarts (voormalig hoofd funding ABN Amro), Archi MacLaine Pont (senior institutional sales bij Boer & Olij Secs) en Hans Kamminga, senior portefeuillebeheerder bij Kempen Capital Management, op. Simone Slaats blijft haar huidige rol als secretaris van de vereniging vervullen.

De in 1996 opgerichte Vereniging Rente Gilde is het Nederlandse ambachtsgilde voor de rentemarkten en heeft als doel het bevorderen van de kennis over vastrentende markten, producten en beleggingen en de samenwerking van de leden op dat gebied.

De circa 50 leden vervullen verschillende, veelal verantwoordelijke functies in vastrentende markten bij vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, banken, overheidsinstellingen en handelshuizen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen