Orix haalt bezem door Robeco Topman David Steyn en president-commissaris Bert Bruggink hebben hun functie neergelegd bij Robeco. 17 mei 2016 12:51 • Door Topman David Steyn en president-commissaris Bert Bruggink hebben hun functie neergelegd bij Robeco. Hun vertrek hangt samen met een nieuwe ondernemingsstructuur waarbij de vermogensbeheerder Robeco Institutional Asset Management apart wordt gezet van de financiële holding Robeco Group. De laatste zal worden geleid door topman Makoto Inoue van grootaandeelhouder Orix. Dat meldt de vermogensbeheerder dinsdag in een persbericht. De Japanners willen met de structuur beter aansluiten bij de internationaal gangbare organisatie. “De nieuwe structuur scheidt de activiteiten op holdingniveau helder van de asset management activiteiten van de dochterondernemingen Boston Partners, Harbor Capital Advisors, Transtrend, RobecoSAM en Robeco,” licht het bedrijf toe. Hoogste baas Steyn is sinds 1 november vorig jaar de hoogste baas bij Robeco. Bruggink, oud-cfo van de Rabobank, is 1 januari van dit jaar begonnen als voorzitter van de raad van commissarissen. Beide kopstukken gaan aan de slag bij Orix. De precieze aard van hun werkzaamheden is onduidelijk. Bestuurslid Leni Boeren, ruim tien jaar werkzaam voor Robeco, moet de transitie in goede banen leiden. Daarna zal zij de Robeco Group verlaten. Het is onbekend wie de leiding krijgt bij Robeco Institutional Asset Management, die in het nieuwe hoofdkantoor in Rotterdam gevestigd blijft. Het vermoeden bestaat dat nieuwe holding naar Londen verhuist. Vorige maand vertrokken Hester Borrie, verantwoordelijk voor distributie en marketing, en Hans Rademaker, chief investment officer, bij Robeco. Beide bestuursleden maakten zich zorgen over met name de gebrekkige gouvernance. Robeco is goed voor circa een derde deel van het vermogen van circa 270 miljard dat Orix eind 2015 beheerde. De Japanse vermogensbeheerder heeft Robeco in 2013 voor 1,9 miljard euro gekocht van Rabobank. Deel via:
Assetallocatie 20 mrt Grootste beleggingsrotatie van de VS naar Europa in 25 jaar Fondsmanagers zijn veel somberder geworden over de VS. Het idee van Amerikaans exceptionalisme wankelt. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van Bank of America naar de samenstelling van beleggingsportefeuilles.
Assetallocatie 17 mrt Europese beleggers passen portefeuilles aan Toegenomen onzekerheid hebben Europese beleggers volgens Janus Henderson aangezet om hun portefeuilles tegen het licht te houden en iets veiliger in te richten. Smallcaps zijn gevraagd, net als de veiligste obligaties.
Assetallocatie 11 mrt Pictet verwacht een Europese renaissance Pictet AM is positiever geworden over aandelen uit de eurozone nu er meer bereidheid lijkt te zijn om de investeringen op te voeren in defensie en de economische structuur. Keerzijde: Europese staatsobligaties hebben er onder te lijden.
Assetallocatie 05 mrt Einde Amerikaans exceptionalisme in zicht? Emiel van den Heiligenberg, hoofd assetallocatie van de vermogensbeheertak van L&G, benadrukt nog maar even het belang van brede spreiding in een tijd van groeiende onzekerheden.
Assetallocatie 04 mrt Fondsenwerving blijft zwak punt private equity Bain & Company zag de markt voor private equity voorzichtig herstellen in 2024. Er waren meer exits en meer investeringen, maar wel minder geïnvesteerd vermogen van institutionele beleggers.
Assetallocatie 27 feb Ook private assets zijn gevoelig voor crises Private beleggingen zijn populair. Beleggers die denken dat ze met deze beleggingen beter beschermd zijn tegen financiële crises komen bedrogen uit.