Populariteit van multi-assetfondsen Multi-assetfondsen hebben de wind in de zeilen omdat institutionele beleggers de asset allocatie wensen uit te besteden. 2 april 2015 10:00 • Door IEXProfs Redactie Zeven van de tien institutionele beleggers verwachten dat de exposure naar multi-assetfondsen in de komende drie jaar wordt uitgebreid, 16% rekent zelfs op een forse uitbreiding. Volgens het onderzoek van de ING IM, dat binnenkort als NN Investment Partners door het leven gaat, streven institutionele beleggers het delegeren van de asset allocatie na. Dat geeft multi-assetfondsen de wind in de zeilen. Dit blijkt uit een enquête die Citigate Dewe Rogerson in februari heeft gehouden in opdracht van ING IM onder 226 institutionele beleggers wereldwijd. Meer dan de helft van de institutionele beleggers ziet het uitbesteden van strategische en tactische beleggingsbeslissingen als groot voordeel bij multi-assetfondsen. Gezien de complexiteit van de markten vindt Valentijn van Nieuwenhuijzen, hoofdstrateeg bij ING IM, het niet verwonderlijk dat beleggers beslissingen liever uitbesteden. Door de globalisering zijn financiële markten steeds complexer geworden. Ze worden beïnvloed door emotie en kortetermijndenken, veroorzaakt door de snelle en grote hoeveelheid aan informatiestromen. Multi-asset teams hebben de technologie en ervaring om die informatiestromen te verwerken en er adequaat beleggingsbeleid op af te stemmen. Een gedegen beleggingsproces acht 61% van de respondenten als belangrijk en 28% zelfs als zeer belangrijk bij een multi-assetstrategie. Ook vindt meer dan de helft van de institutionele beleggers de flexibiliteit om eventueel helemaal uit een asset class te kunnen stappen een belangrijke eigenschap. Als gevraagd wordt naar een verklaring voor de stijgende populariteit van dit soort fondsen, dan wijst 38% van de respondenten een betere risicogewogen blootstelling in een tijd van structureel lage groei aan als oorzaak. Slechts één op de vijf noemt de mogelijkheid om bescherming te bieden tegen marktcorrecties als belangrijkste reden. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 08:00 Zit stil als je geknipt wordt! Nu de centrale banken de rentes gaan verlagen, houdt ook obligatiebelegger Gerard Moerman van Aegon AM rekening met verhoogde beursrisico's. Is beleggen in de VIX een slimme hedge?
Assetallocatie 03 sep Welke markt krijgt gelijk? De verschillende markten prijzen verschillende scenario’s in, schrijft Ralph Wessels. Welke krijgt gelijk? De hoofd beleggingsstrategie van ABN AMRO houdt vast aan het scenario van een herstellende wereldeconomie en is daardoor licht positief over aandelen én obligaties.
Assetallocatie 27 aug 15 manieren om uw geld te verliezen Financieel blogger Ben Carlson heeft 15 tips voor het ontwijken van de grootste beleggersvalkuilen.
Assetallocatie 26 aug Lagere rente en lagere waardering pleiten voor smallcaps Aandelen van kleinere beursgenoteerde bedrijven blijven al enige tijd achter bij de wereldindex, maar de vooruitzichten zijn volgens senior beleggingsstrateeg Peter Vonk van Rabobank aan het verbeteren. Lagere rentes en de waardering bieden een goede kans op een inhaalslag. "In onze actief beheerde portefeuilles hebben we een relatief grote positie in dit soort bedrijven."
Opinie 22 aug Nederlandse institutionele beleggers zien het anders Uit een wereldwijde steekproef van State Street SPDR ETF's onder wereldwijde institutionele beleggers blijkt de Nederlandse inbreng flink afwijkend.
Assetallocatie 21 aug De Indiase markt is echt anders India is op weg om in 2030 de derde grootste economie van de wereld te worden. Maar naast die enorme groei ziet LGIM nog vijf andere kenmerken die het land positief onderscheiden van de meeste andere opkomende landen.